Željko Babić: Dajte me, molim vas, i sutra opet pitajte zašto Duvnjak ne igra u napadu!

Petak, 20. siječnja 2017. 20:58 Napisao/la  SC

Mislim da nam je obrana bila dobra, ali u napadu jednostavno nije išlo. Nismo bili pravi. Igrao sam loše u napadu, bio sam katastrofa i to je to, kaže Domagoj Duvnjak nakon poraza protiv Njemačke


Hrvatski rukometaši izgubili (21:28) su od Njemačke, zauzeli su drugo mjesto u skupini pa u nedjelju u Montpellieru u osmini finala igraju protiv Egipta. Hrvatska nije igrala dobro, posebice u obrani:

- Mislim da nam je obrana bila dobra, ali u napadu jednostavno nije išlo. Gurali smo sve u sredinu, odsjekli smo krila. Još kad tu dođe Wolff na golu, mislim da je Njemačka zasluženo pobijedila. Nismo bili pravi. Igrao sam loše u napadu, bio sam katastrofa i to je to. Mi smo bili u igri do 52. minute na dva razlike i onda opet osam minuta gol nismo zabili, kazao je Domagoj Duvnjak i najavio utakmicu u osmini finala:

- Egipat je tipična afrička momčad koja agresivno igra obranu. Trebamo proći dalje, bolje sad poraz nego u nokaut fazi, kaže Duvnjak.

Izbornik Željko Babić često iznenadi analizirom utakmica, evo njegova viđenja poraza:

- U obrani smo igrali dobro. U napadu smo imali problema zbog njihove obrane. Analizirali smo njihovi igru, znali smo da će biti teško, no sada mi je neposredno nakon utakmice nemoguće dati pravu analizu. Trebao bih u miru pogledati utakmicu. Mi smo svoju priliku propustili kod 20-22 kad smo ih stigli, ali smo tada napravili previše tehničkih i isforsiranih pogrešaka koje su Nijemce opet vratile u veliku prednost. Presudili su nam njihova bolja obrana i njihov vratar.  Što se može kad je s druge strane čovjek obranio 46 posto udaraca, točno 16 obrana je skupio.. Moji igrači ponekad naprave nešto po svome, naprave nešto što nije dogovoreno. Nažalost, igra nam je prepuna oscilacija, ali i to nije neko preveliko čudo. Imamo jako mladu momčad, tako se nešto i može očekivati.

Babića očito nerviraju pitanja o Duvnjaku, koji je opet pretežito igrao u obrani:

- Rekao sam već ne znam koliko puta da Duvnjaka muči koljeno. Dajte me, molim vas, i sutra opet pitajte zašto ne igra u napadu, rekao je Babić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.