ČERVAR PODNIO OSTAVKU

Žao mi je da ovako odlazim!

Subota, 23. siječnja 2021. 19:54 Napisao/la  SC

Moji su kriteriji uvijek bili visoki, kaže Červar

Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar podnio je ostavku nakon poraza od Argentine!

- Sada će uslijediti kritike, naravno da je ovaj poraz za mene razočarenje, preuzimam odgovornost za sve. Ovo je za mene bilo nedopustivo, bolje da se u savezu spremaju da pronađu nekoga tko će zamijeniti. Ja ne mislim više dalje, svoje sam dao. Preuzimam odgovornost za sve, vodio sam reprezentaciju s puno posvećenosti i angažmana, ponosan sam što sam vodio reprezentaciju. Apsolutno odlazim! Trener kojemu momčad ovako igra odlučujuću utakmicu, ne može voditi reprezentaciju. U našoj reprezentaciji dvadesetak godina se ide na glavu, bori se za svaku loptu, ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da ovako odlazim, odluka je definitivna. Neka ovo bude poruka onima koji će doći nakon mene, ja ću dati potporu novom izborniku. Živio sam za reprezentaciju sve ove godine, ali ovako se utakmica nije trebala igrati, jako sam iznenađen i žao mi je. Sve se svodi na pristup utakmici, naša je igra izgledala kao da igrači nisu gladni pobjeda. U životu ima uspona i padova, nikoga ne krivim, savez mora pronaći drugoga izbornika. Ne, neću se predomisliti! Moji su kriteriji uvijek bili visoki! Mi smo dvadesetak godina u vrhu svjetskog rukometa, tu priču treba dalje nastaviti s novim čovjekom, koji će dati nove poticaje. Ovo nije bilo ono što ja hoću, vrijeme je da dođe netko drugi, kazao je Červar.

Prije odlučujuće utakmice protiv Danske izbornik u ostavci kaže:

- Kako ne bih vjerovao u pobjedu?! Ja govorim o budućnosti, naravno da ću učiniti sve da dobijemo Dansku! Nisam naučio na ovakvu igru, zaključio je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.