ODLUKOM ČELNIŠTVA HRS-a

Babić, Metličić, Losert i Balić jednoglasno smijenjeni

Utorak, 31. siječnja 2017. 16:35 Napisao/la  SC

Mogući nasljednici  Lino Červar, Zdravko Zovko, Veselin Vujović...

Željko Babić smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Ime novog izbornika bit će poznato kroz mjesec dana, odluka je to donesena nakon dvosatne sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Uz izbornika Babića, smijenjeni su i koordinator Ivano Balić te ostali članovi stručnog stožera - Petar Metličić i Venio Losert.

- Na današnjoj Sjednici Upravnog odbora, Upravni odbor HRS-a donio je jednoglasnu odluku kojom nije izglasao daljnje povjerenje izborniku Željku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i cijelom stručnom stožeru. U narednih mjesec dana obavit će se razgovori s potencijalnim kandidatima nakon čega će se izabrati novi izbornik. Novi izbornik moći će predložiti koga god želi za stručni stožerk, rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac nakon održanog sastanka.

Čelnici saveza tako su pokazali da su nezadovoljni ostvarenim plasmanom na SP-u u Francuskoj. Hrvatska je ušla u polufinale, a onda nakon dva dramatična poraza, od Norveške i Slovenije, ostala bez medalje.

Kao mogući nasljednici spominju se Lino Červar, Zdravko Zovko Veselin Vujović, Zvonimir Noka Serdarušić, Slavko Goluža, Irfan Smajlagić...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.