Srebrni rukometaši dočekani u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića

Ponedjeljak, 27. siječnja 2020. 14:33 Napisao/la  SC
Srebrni rukometaši dočekani u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića

 

Oko deset tisuća ljudi dočekalo je srebrne rukometaše na Trgu bana Josipa Jelačića.

Razdragana masa pozdravila je igrače koji su na Europsko prvenstvo ispraćeni podozrivo.

Na kraju ni poraz (20:22) u finalu od Španjolske nije umanjio radost zbog uspjeha generacije igrača jedinstvene po mentalitetu koji oduševljava.

Vraćali su se rukometaši nekoliko puta tijekom turnira, kada su izgledali izgubljeno, vratili su se u finalu protiv Španjolske, ali je isrpljenost učnila svoje.

Antologijska utakmica protiv Norveške ostavila je traga.

- Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav, poručio je okupljenima emotivni Lino Červar.

 Voditelj Darko Janeš prozivao je i pozivao jednog po jednog na pozornicu.

I teško je reći tko je bio dočekan, većim pljeskom i oduševljenjem – kapetan Domagoj Duvnjak MVP cijeloga prvenstva,

Igor Karačić – član idealne sedmorke natjecanja, junak iz sjene Marin Šego ili Zlatko Horvat.

- Nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći ova medalja je vaša medalja. Žao mi je što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek nervirate, a mi donosimo medalje doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček, kazao je Domagoj Duvnjak.

- Jedino što mogu reći je da sam ponosan na vas. Hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u fihnalu jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, vi ste nam bili vjetar u leđa. Reprezentacija je svih dvadesetak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice, rekao je Igor Karačić.

Na dočeku publiku su zabavljali Zaprešić Boysi, priključio se Mate Bulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.