SP u rukometu: Španjolska u nastavku slomila otpor Slovenije i ostvarila plasman u finale

Petak, 25. siječnja 2013. 21:06 Napisao/la  SC

Polufinalna utakmica: Španjolska - Slovenija 26:22 (13:12). Slovenci su se u nekoliko navrata vraćali, no u posljednjih 15 minuta "Furija" ih je jednostavno "izbrisala" s parketa

 

Prva polufinalna utakmica Svjetskog prvenstva rukometaša

ŠPANJOLSKA - SLOVENIJA 26:22 (13:12)

Dvorana Palau San Jordi. Gledatelja: 16.000

Suci: Hlynur Leifsson i Anton Palsson (oba Island)

ŠPANJOLSKA: Šterbik 10 obrana, Sierra, Entrerrios 1, Rocas 1, Maqueda 1, Tomas 2, Sarmiento 2, Aginagalde 3, Canellas 5, Montoro 1, Morros 3, Garcia 2, Rivera 2, Arino1, Guardiola 2.

SLOVENIJA: Škof 12 obrana, Prost 4 obrane, Bilbija 1, Dobelšek 1, Pucelj, Kavtičnik, Bezjak, Dolenec 6, Skube 1, Bundalo 1, Žvižej 2, Gaber 1, Zorman 1, Marguč 7, Mačkovšek 1, Gajić

Isključenja: Španjolska 4 minute, Slovenija 6 minuta

Reprezentacija Španjolske očekivano je i posve zasluženo prva izborila finale Svjetskog rukometnog prvenstva kojemu je domaćin pobjedom protiv Slovenije od 26:22. Španjolci su istina tek u drugom dijelu drugog poluvremena definitivno slomili otpor "žilavih" Slovenaca, koji su se u nekoliko navrata vraćali, no u posljednjih 15 minuta "Furija" ih je jednostavno "izbrisala" sa parketa.

Istini za volju Slovenci su poveli u petoj minuti sa 1:2 preko Nenada Bilbije, no tri minute kasnije već je bilo 4:2 za Španjolsku. Ponajbolji Slovenac Jure Dolenec u 12 minuti poravnava na 5:5. Vodstvo je ipak stalno bilo na strani domaćina, a Slovenci su hvatali priključak. Miha Žvižej je lobom u 16. minuti smanjio na 8:7 i tada su naši susjedi upali u "crnu rupu od sedam minuta" tijekom koje Španjolci serijom 4:0 koju kontrom zaključuje Gedeon Guardiola za 12:7 barem trenutno odlaze u mirnije vode. Trenutno jer se Slovenci nisu mislili predati. Samo 102 sekunde prije poluvremena Gašper Marguč smanjio je na 13:12 što je i bio rezultat prvoga dijela.

Držali su se Slovenci na minimalnom zaostatku do desete minute nastavka, kada je Borut Mačkovšek spektakularnim lobom smanjio na 15:14. Na slovensku žalost, uslijedila je još jedna "mračna faza" koja je ovoga puta trajala punih devet minuta tijekom koje "Furija" sa šest pogodaka u nizu odlazi na 21:14 i definitivno ubija svaku nadu Slovenaca u finale.

Do kraja su naši susjedi uspjeli tek ostvariti prihvatljivi minus od četiri pogotka i osigurati borbu za svjetsku broncu u subotu navečer u 20 sati.Gašper Marguč sa sedam i Jure Dolenec sa šest pogodaka bili su jedini raspoloženi kod Slovenaca što nije bilo dovoljno za nešto više. Vrlo solidno branio je i veteran Gorazd Škof koji je zaustavio 12 lopti. Na opće iznenađenje prvi strijelac domaćina bio je Joan Canellas sa pet pogodaka a svoj je dio u pobjedu ugradio i vratar Arpad Šterbik sa deset obrana,

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.