SP U RUKOMETU

Hrvatska uvjerljivo nadigrala Mađarsku

Utorak, 15. siječnja 2013. 23:17 Napisao/la  SC

Skupina D, 3. kolo: Hrvatska - Mađarska 30:21 (15:11). Hrvatska ostvarila treću pobjedu

SP u rukometu - Skupina D, 3. kolo

HRVATSKA - MAĐARSKA 30:21

Dvorana Caja Magica, Madrid. Gledatelja: 3.000. Suci: Lars Geipel i Marcus Helbig (oba Njemačka)

HRVATSKA: Alilović (9 obrana), Ivić 2 obrane, Čupić 8 (3), Vori 1, Štrlek 3, Kopljar 6, Marić, Musa, Gojun 2, Lacković, Duvnjak 5, Bičanić 2, Šprem 1, Horvat, Vuković, Stepančić 2, Mandalinić

MAĐARSKA: Mikler (12 obrana), K.Nagy 2, Tatai 3 obrane, Liszkai, Ancsin, Harsany 3 (1), Zubai 1, G.Ivanczik, L.Nagy 4, Csaszar 3, Krivokapić 4 (3), Mocsai, Lekai, Schuch, Putics, Vadkerti, Sollosi 5, Grebenar

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Mađarska 8 (4).

Isključenja: Hrvatska 4 minute, Mađarska 4 minute

I bez Blaženka Lackovića hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu. Najuvjerljivije u povijesti Hrvatska je pobijedila Mađarsku. Završilo je 30:21 (15:11) uz realizaciju od 64% što je bilo fantastično baš kao i kontre koje su Golužini izabranici pogađali sjajnih 10 od 14. Pobjeda jednostavno nije mogla izostati.

Čupić: Izgledalo je sasvim OK
- Prve dvije utakmice bile su malo jači treninzi. Danas smo odigrali dobru partiju. Ne trebamo se zavaravati, nismo odigrali dobru cijelu utakmicu, ali bilo je dobro. Ja zadnjih pet, šest godina nisam igrao zdrav, pa tako da i ne znam kako je to. U ovom trenutku mislim da je ovo izgledalo sasvim OK, barem za sada, ali da se može bolje, može se. Nadam se da će za dva dana protiv Egipta biti još bolje, rekao je nakon utakmice najbolji hrvatski strijelac Ivan Čupić.

Prošlo je točno 156 dana od borbe za olimpijsku broncu u Londonu. Tada je odličje otišlo u Hrvatsku, jer u 11 dosadašnjih susreta "kauboji" sa Mađarima imaju devet pobjeda remi i poraz, pa je za očekivati bilo da su naši susjedi "željni osvete". No, sve je ostalo srećom samo na njihovim željama.

Nakon 32 minute i 50 sekundi igre Hrvatska je imala ogromnih 19:11, serijom 4:0 potpuno uništila sve nade Mađara. Kada utakmicu otvorite sjajnom obranom sedmerca Mirka Alilovića i bombom s devet metara Marka Kopljara, dajete protivniku do znanja koji su vam ciljevi. Nije bilo Blaženka Lackovića, no "zamjenska rješenja" bila su sjajna.

Istina, Mađari su čak jednom stigli do poravnanja, bilo je 1:1 nakon što je Harsany u 4. minuti realizirao sedmerac, no u istoj minuti Bičanić i Štrlek dižu na 3:1. U 11 minuti Zubai je sa crte smanjio na 5:4, no to je dovelo do prekrasnog odgovora "kauboja" Štrlek, Kopljar, Gojun i Čupić podižu prednost na 9:4. Laslo Nagy smanjio je na tri razlike (13:10) da bi poluvrijeme sjajnom bombom sa devet metara zaključio mladi Luka Stepančić za 15:11.

Kopljar: Igramo dosta dobro
- Normalno da se osjeti nedostatak igrača koji mogu sami riješiti utakmicu. Obrana je 40 minuta djelovala odlično. U ovom trenutku igramo dosta brzo i otvara se šansa za svakoga, pa tako dolazim u prilike koje srećom koristim. Dolazi nam Egipat čija nam obrana baš ne odgovara, jer je spora, ali imamo "Duleta" (Domagoja Duvnjaka) i Dragu Vukovića koji ih mogu probiti, kaže Marko Kopljar.

Mađari su se možda nadali da će u drugom dijelu uspjeti prići Hrvatskoj, ali prevarili su se. Četiri minute i dvije sekunde "rukometnog blitz-kriega" uz četiri postignuta i bez primljenog pogotka donijelo je već spomenutih 19:11.

Raspoloženi Marko Kopljar u izdanju s Europskog prvenstva u Srbiji prije godinu dana, bio je gotovo nepogrešiv. Svojim petim pogotkom povisio je na 21:13 u 36. minuti a onda je uslijedio kratak period solidne igre Mađara. Sa tri pogotka u nizu dolaze na 21:16 tri minute kasnije, no bio je to njihov maksimum.

Najbolji hrvatski strijelac u Španjolskoj Ivan Čupić u 45. minuti realizirao je još jedan sedmerac i još jednom odveo Hrvatsku na plus osam za 25:17.  Nakon što je Mirko Alilović "skinuo" i treći sedmerac na utakmici bio je to dodatni impuls za konačan odlazak na devet pogodaka razlike. Strijelac je bio Luka Stepančić, a minuta 54. Jakov Gojun bombom na početku 57 minute odveo je ovu utakmicu u neku novu dimenziju, za dvoznamenkastih 29:19. Do kraja susreta Mađari su uspjeli smanjiti na 30:21 a točku na i stavio je mladi Filip Ivić obranivši sedmerac Krivokapiću i bio je to konačni rezultat utakmice.

Utakmica 4. kola protiv Egipta igra se u četvrtak u 21.15.

 

     

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.