SP U RUKOMETU

Hrvatska nakon Španjolske ide prema Francuzima

Subota, 19. siječnja 2013. 20:47 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola, Skupina D: Španjolska - Hrvatska 25:27. Osmina finala: Hrvatska - Bjelorusija

Skupina D – 5. kolo

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:27 (13:15)

Dvorana Caja Magica. Gledatelja: 12.000

Suci: Horacek, Novotny (Češka)

ŠPANJOLSKA: Sterbik (6 obrana), Arino 2, Rocas 4 (2), Tomas, 2 Entrerrios 5, Garcia 1, Ruesqa 1, Sarmiento, Guardiola, Cannelas 2, Maqueda 7, Montoro, Morros, Rivera, Aguinagalde 1, Sierra

HRVATSKA: Alilović (16 obrana), Bićanić 3, Duvnjak 3, Vuković 2, Horvat 2, Stepančić, Musa, Mandalinić, Vori 3, Ćupić 8 (3), Gojun, Kopljar 4, Štrlek, Šprem 2, Marić, Ivić

Isključenja: Španjolska 12, Hrvatska 10

Sedmerci: Španjolska 3 (2), Hrvatska 3 (3)

Utakmica opterećena raspletom na vrhu Skupine D i kalkulacijama oko mogućih protivnika u završnici prvenstva završila je pobjedom Hrvatske u uzbudljivoj završnici. Time je Hrvatska osvojila prvo mjesto u skupini, što znači da u osmini finala igra protiv Bjelorusije. Nakon Bjelorusije vjerojatni protivnik u nokaut-fazi je Francuska.

Bez Blaženka Lakovića koji zbog ozljede nije bio u sastavu, uz podršku Ivana Balića na tribinama, hrvatski rukometaši u prvom su dijelu nametnuli bržu i agresivniju igru. Do 9. minute rezultat se kretao u egalu, pogotkom Ćupića naša reprezentacija prvi put je došla u vodstvo (7:6) u 10. minuti. Do kraja poluvremena Španjolci više nisu imali prednost. Dobra i plitka obrana neutralizirala je pivota Aguinagaldea, strpljivost u napadu i visoki postotak realizacije nije razbranila Sterbika, i naposlijetku puno brža transformacija uvjetovala je dva pogotka prednosti (13:15) prije odmora. Prema prikazanom hrvatska je reprezentacija ostavila dojam momčadi koja je mogla više.

U drugom dijelu utakmica je postala neizvjesna budući da je naša reprezentacija dvadesetak minuta tražila ritam iz prvog dijela. U 45. minuti Španjolci su ostvarili najveću prednost (21:18) od tri pogotka razlike, što je bio znak za preslagivanje u našim redovima.

Pet minute kasnije dvama pogocima Vorija, Hrvatska opet dolazi u vodstvo (23:22) u 52. minuti. Počela je uzbudljiva završnica u kojoj je španjolska reprezentacija u 56. minuti imala čak dva igrača više u polju, ali nije uspjela postići pogodak. Štoviše, Horvat je ukrao loptu i izjednačio (25:25), zatim je izvanredni Alilović obranio zicer Ruesqui, a Vori pogodio za novo vodstvo (26:25).

Kada je Rocas pogodio vratnicu 25 sekundi prije kraja, moglo je početi slavlje koje je uvećao Šprem pogotkom za konačnih 25:27. Zaslužena pobjeda zbog bolje igre koju je obilježila mentalna stabilnost i raspoloženi Alilović sa 16 obrana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.