SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Njemačku i izborila kvalifikacije za Olimpijske igre

Petak, 30. siječnja 2015. 15:46 Napisao/la  SC

Utakmica za plasman od 5. do 8. mjesta: Hrvatska - Njemačka 28:23 (13:11)

SP u rukometu

HRVATSKA - NJEMAČKA 28:23

Utakmica za plasman od 5. do 8. mjesta: Hrvatska - Njemačka 28:23 (13:11). Ali Bin Hamad Al-Attiyah. Gledatelja: 1.095. Suci: Ramirez i Lopez (oba Španjolska).

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 3, Stepančić 1, Kopljar 3, Vori 2, Gojun, Horvat 1, Karačić 1, Bičanić, Štrlek 7, Čupić 6, Musa, Ninčević, Slišković 4, Brozović.

NJEMAČKA: Heinevetter, Lichtlein, Kneer, Gensheimer 6, Sellin 3, Wiencek 2, Pekeler 1, Groetzki 1, Weinhold, Strobel 1, Schmidt, Kraus 1, Müller, Schöngarth 6, Musche 2, Drux

Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Njemačka 3 (3).

Isključenja: Hrvatska 4, Njemačka 4 minute.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Njemačku i igrat će za peto mjesto, te su ujedno izborili kvalifikacije za Olimpijske igre. Izabranici Slavka Goluže uspjeli su ostvariti vrijednu pobjedu, uz sjajnog Mirka Alilovića koji je ključnim obrana u prvom poluvremenu održao Hrvatsku u igri, dok je u drugom poluvremenu s nekoliko obranjenih zicera spriječio povratak Njemačke.

Španjolski suci u 52. minuti podignuli su ruku označavajući da slijedi pasivan napad. Kopljar je krenuo u prodor, a Schmidt ga je zaustavio prekršajem i zaradio isključenje. Štrlek je zabio za 23:18 i tako otklonio i posljednju mogućnost da se Nijemci vrate u utakmicu. Nekoliko minuta prije Njemačka je na Duvnjaka stavila "flastera", ali ni to nije dalo konkretnog rezultata, kao ni pokušaj da u napadu igraju sa sedam igrača uvevši dodatnog igrač s markerom umjesto vratara.

Hrvatska je ključnu prednost stekla u 46. minuti. Vori je promašio zicer, ali zato je Duvnjak iz kontre pogodio za plus pet (21:16). Nijemci su posljednji put u utakmici remi imali kod 13:13. Uslijedila je serija Hrvatske 3:0 koju je okončao Vori dugom loptom za Štrleka i gol za 16:13. Štrlek je novom kontrom prvi put donio plus četiri na utakmici (18:14) i Njemačka se nije vratila.

Njemačka je bolje otvorila utakmicu. Hrvatska je ponovo bila bezidejna u napadu, pokušaji Kopljara, Duvnjaka i Sliškovića odbijali su se od njemačkog zida. Njemačka je propustila dvojiti se na tri gola prednosti, najviše zahvaljujući obranama Mirka Alilovića. Hrvatski napad na postavljenu obranu djelovao je izgubljeno tako da su Nijemci ubrzo otišli na tri gola prednosti (2:5).

Slišković i Štrlek vratili su ekspresno Hrvatsku u igru (4:5), ali na jedan dobar potez dolazile su dvije pogreške i Slavko Goluža pozvao je minutu odmora. Predah je očito dao rezultata, Alilović je nastavio s dobrim obranama, a unatoč isključenju Kopljara, Hrvatska je kontrom Čupića otišla na 10:7. Slišković je također bio na visini zadatka, a Zlatko Horvat nije zabio sedmerac koji je mogao donijeti četiri gola prednosti (10:7). Duvnjak je pak prvi gol postigao tek u završnici iz četvrtog pokušaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.