SP U RUKOMETU

Hrvatska osvojila broncu sjajnom igrom u nastavku

Subota, 26. siječnja 2013. 20:42 Napisao/la  SC

Utakmica za 3. mjesto: Slovenija - Hrvatska 26:31. Hrvatska obrana nakon odmora izgledala potpuno drugačije

Utakmica za 3. mjesto na SP-u rukometaša

 

SLOVENIJA – HRVATSKA 26:31 (13:14)

 

Dvorana Palau Sant Jordi. Gledatelja: 10.000

 

Suci: Načevski, Nikolov (Makedonija)

 

 

SLOVENIJA: Škof, Bilbija, Dobelšek 3, Pucelj 1, Gajić, Kavtičnik 4, Bezjak, Dolenec 2 (1), Skube 3,  Bundalo, M. Žvižej 3, L. Žvižej 3, Gaber 1, Zorman, Marguc 3, Mačkovšek 3, Prost (16 obrana)

 

HRVATSKA: Alilović (13 obrana), Marić 1, Duvnjak 8, Stepančić, Vori, Gojun, Horvat 1 (1), Šprem, Bičanić 4, Mandalinić, Čupić 8 (3), Musa, Ninčević 5, Ivić

 

Isključenja: Slovenija 6, Hrvatska 6

 

Sedmerci: Slovenija 1 (1), Hrvatska 4 (5)

 

Crveni karton: Bezjak (41, grubi prekršaj)

 

Hrvatski rukometaši osvojili su svjetsku broncu nakon pobjede (31:26) nad Slovenijom, koja je nestala s parketa u drugom dijelu utakmice. Umor koji je naše igrače manje sputavao od posljedica emotivnog šoka zbog poraza od Danske, sputavali su Hrvatsku samo prvih 30 minuta. U nastavku je opet oslobođena silna energija, koja je bila u bazi prepoznatljive igre kojom je Hrvatska lomila sve protivnike na ovom turniru osim Danske.

 

Bez ozlijeđenog Drage Vukovića s rovitim Domagojem Duvnjakom hrvatska reprezentacija nije odigrala poluvrijeme snova, ali je ipak prije odmora stekla pogodak prednosti (13:14). Odlučile su nijanse u poluvremenu obostrano punim tehničkih, neforsiranih pogrešaka, obje su obrane uglavnom držale standardni raspored 6-0 s povremenim izlascima. Dojam je da hrvatska obrana iskazala manje svježine i agresivnosti od slovenske.   

 

Slovenci su bili nešto brži u napadu, Hrvati nešto koncentriraniji i dotjeraniji u dodavanjima. Umor je očito uzeo danak u objema momčadima, koje nisu ostvariti kontinuirani protok lopte u napadima.

 

Ponajviše zahvaljujući nešto raspoloženijima Duvnjaku (4 pogotka) i Čupiću (6/3 pogodaka), Hrvatska je triput stekla vodstvo od dva pogotka razlike, zadnji put u 22. minuti (10:8). Ipak je najbolji slovenski igrač bio vratar Primož Prost (8 obrana, od toga 1 sedmerac), koji je držao svoju momčad u igri kada se činilo da se Hrvatska možda ipak može odlijepiti.

 

Ako prvo poluvrijeme nije, onda je drugi dio počeo kao iz snova. Serijom 7:0 hrvatska je reprezentacija  od 14:14 stigla na 14:21 u 41. minuti čime su brončane medalje dobile vlasnike.

 

Hrvatska obrana nakon odmora izgledala je potpuno drugačije, poglavito Slovencima koji više nisu mogli pronaći pukotine u središnjem hrvatskom bloku ni kada su imali igrača više.

 

Cijelo poluvrijeme proteklo je u istinskoj demonstraciji hrvatskog rukometa, koji se ponovo popeo na postolje jednog velikog natjecanja

 

   

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.