SP u rukometu: Hrvatska lako svladala Iran, kauboji do vrha napunili mrežu suparnika

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 18:43 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Hrvatska - Iran 41:22 (19:14). Posljednji gol na utakmici Iran je zabio u 49. minuti (32:22), a Hrvatska je u posljednjih deset minuta devet puta zatresla mrežu

Svjetsko prvenstvo rukometaša

HRVATSKA - IRAN 41:22 (19:14)

HRVATSKA: Duvnjak 2, Vori 1, Kopljar 2, Gojun 1, Stepančić 3, Horvat 12, Ivić, Alilović, Čupić, Karačić 5, Musa 2, Brozović 1, Slišković 5, Bičanić, Ninčević 4, Štrlek 3.

IRAN: Heidari Rad, Barkhordari, Heidarpour 2, Rajabi, Masaeli 2, Esteki S. 6, Mousavi 1, Bijari 2, Esteki A. 2, Karamian, Abouei 1, Kazemi 1, Nadri 1, Sadeghi 1, Kiani 2, Sekenari 1

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Iran -.

Isključenja: Hrvatska 6, Iran 6 minuta.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Iran i rutinski stigla do trećeg slavlja na Svjetskom prvenstvu. Slavko Goluža uspio je odmoriti najbolje igrače budući da je Hrvatska već na otvaranju stekla prednost. Razlika u kvaliteti bila je očita na svakom koraku, Iran u niti jednom trenutku nije uspio zaprijetiti. Filip Ivić bio je odličan na vratima Hrvatske dodatno olakšavši posao suigračima. Svi igrači koji igrali zabili su pogodak, listu strijelaca jubilranim 40. golom na utakmici zaključio je Jakov Gojun.

Jedino vodstvo na utakmici Iran je imao na samom otvaranju (0:1). Uskoro je proradio čvrsti hrvatski blok u obrani što je rezultiralo s nekoliko kontri koje su realizirali Horvat i Štrlek što je u osmoj minuti donijelo prednost (7:2). Uskoro je proradio i Slišković i Goluža je polako počeo odmarati najbolje igrače. Ninčević se u 22. minuti prvi put na prvenstvu upisao u listu strijelaca. Iran je priprijetio mini serijom 3:0 u završnici (17:11), ali Karačić i Ninčević vratili su stvari na svoje mjesto.

Iran je na otvaranju izborio isključenje, ali nije to znao iskoristiti. Posljednji put na utakmici Iranci su zaprijetili kada su serijom 3:0 stigli na samo tri gola zaostatka (20:17) u 38. minuti. U iduće 22 minute postigli su samo pet golova, dok je Hrvatska čak 21 put zatresla mrežu. Duvnjak i Ninčević vratili su prednost na pet golova (22:17), Filip Ivić je zaključao vrata i krenulo je nabijanje gol razlike. Posljednji gol na utakmici Iran je zabio u 49. minuti (32:22), a Hrvatska je u posljednjih deset minuta devet puta zatresla mrežu.

Rezultati utakmica odigranih u ponedjeljak, 19. siječnja

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.