SP U RUKOMETU

Danska zasluženo u finalu, Hrvatska razočarala

Petak, 25. siječnja 2013. 23:14 Napisao/la  SC

Polufinale: Danska - Hrvatska 30:24 (14:11). Šest razlike na kraju utakmice izgleda sasvim dobro u odnosu na igru hrvatske reprezentacije

Polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva

DANSKA – HRVATSKA 30:24 (14:11)

Dvorana Palau Sant Jordi u Barceloni. Gledatelja: 16.000

Suci: Horacek, Novotny (Češka)

DANSKA: Landin (16 obrana), Mortensen, Eggert 9 (3), Markussen 3, Lauge 2, Spellerberg, Noddesbo 5, Svan 2, Lindberg 1, R. Toft 2, Mollgaard 2, Sondergaard 3, H. Toft, Hansen 1, Nielsen, Green

HRVATSKA: Alilović (11 obrana), Marić 3, Duvnjak 5, Stepančić, Kopljar 3, Vori, Gojun, Horvat 3 (2), Vuković, Šprem 1, Bićanić 6, Mandalić 1, Čupić, Musa 1, Ninčević 1, Ivić

Isključenja: Danska 6 minuta, Hrvatska 4 minute

Sedmerci: Danska 3 (3), Hrvatska 2 (2)

Danska je finalu, Hrvatska treći put u mandatu Slavka Goluže na jednom velikom natjecanju igra za broncu. Razlog je jednostavan, Danska je u polufinalnoj utakmici bilo toliko bolja da je poraz bio neizbježan od prve minute.

Neprepoznatljivo sterilna i spora igra hrvatske reprezentacije, snažna i brza danska obrana s pravodobnim izlascima agresivnog Renea Tofta, sjajni vratar Niklas Landin (9 obrana) glavni su razlozi što su Danci na odmor otišli s prednošću (14:11), koja nije bila realni odraz stanje na terenu.

Danci su bili znatno bolji u prvom dijelu nego što rezultat sugerira, zahvaljujući Mirku Aliloviću (9 obrana) i danskoj nepreciznosti u čistim pozicijama za udarce, zaostatak je na poluvremenu izgledao sasvim pristojno. Pristojnije od igre naše reprezentacije koja se u napadu svela na individualne pokušaje Domagoja Duvnjaka, koji je forsirao kada je trebalo i kada nije bilo rezona. Od šest tehničkih pogrešaka, Duvnjakove su tri.

Činjenica da Hrvatska ni jedan pogodak u prvom dijelu nije postigla iz kontre, sve govori o brzini transformacije naših igrača. Najslabija igra u najvažnijoj utakmici na turniru ukazala je na probleme psihološke naravi, na parketu Palau Sant Jordi agresivne, brze i lepršave igre nije bilo ni u tragovima.

Povrh svega, u 22. minuti Drago Vuković teže je ozlijedio gležanj pri doskoku i više nije mogao igrati. Zašto Igor Vori nije igrao od desetak uvodnih minuta zna jedino izbornik Slvko Goluža.

Početkom drugog dijela činilo se Hrvatska može uhvatiti priključak. Razigrao se Kopljar, u 34. minuti Hrvatska je zaostajala dva pogotka (16:14) i pobudila nadu u preokret. A onda su uslijedila dva neuspješna pokušaja Duvnjaka na postavljeni danski blok i Danci su se opet odlijepili na četiri razlike (18:14).

Jasno da je igra „gol na gol“ više odgovarala Dancima, koji su koncentrirano čuvali prednost. U svakom su koraku u napadu i iskoraku obrani Danci jednostavno bili brži.

U 51. minuti ukazao se tračak nade. Kod rezultata 23:20 Hrvatska je odigrala kontru koja nije najspretnije završila u Ćupićevoj poziciji za čisti udarac, dojam da je mogao biti dosuđen prekršaj brzo je skočan danskom kontrom za četiri razlike (24:20) nakon čega se igra naše reprezentacije raspala.

Šest razlike na kraju utakmice izgleda sasvim dobro u odnosu na igru naše reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.