SP u rukometu: Katar ostvario plasman u finale protiv Francuske, Poljaci ironično pljeskali sucima

Petak, 30. siječnja 2015. 18:31 Napisao/la  SC

Polufinale: Katar - Poljska 31:29, Francuska - Španjolska 26:22 

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će domaćin Katar i olimpijski pobjednik Francuska. Katar je u polufinalu svladao Poljsku sa 31-29 (16-13), dok je Francuska bila bolja od branitelja naslova Španjolske sa 26-22 (18-14).

Katar je uz obilatu pomoć sudaca i zahvaljujući odličnom vrataru Danijelu Šariću postao prva reprezentacija izvan Europe koja je izborila ulazak u finale rukometnih svjetskih prvenstava. U dosadašnja 23 izdanja sve medalje osvojile su reprezentacije sa Starog kontinenta.

Poljaci su vodili samo u prvih 20-ak minuta igre, ali veliki broj dvojbenih sudačkih odluka zadržao je Katarane u igri, a nakon što su domaći preuzeli kontrolu rezultata nervozni Poljaci se više nisu uspjeli vratiti. Za pobjedu protiv domaćina Poljacima je trebao iznimno raspoloženi vratar, ali Slawomir Szmal to ovoga puta nije bio. Poljaci su na kraju utakmice ironično pljeskali sucima.

Rafael Capote i Kamalaldin Mallash sa po šest, te Žarko Marković i Mahmoud Hassab Alla sa po pet golova bili su najefikasniji kod Katara, dok su Michal Jurecki s osam i Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka predvodili Poljake.

U drugom polufinalu susrele su se dvije velike reprezentacije, a odigrale su dva potpuno različita poluvremena. U prvom su postignuta čak 32 gola, igrali su se brzi i precizni napadi, te su u takvoj igri Francuzi ostvarili četiri gola prednosti. No, u nastavku se igralo čvršće u obrani, briljirali su vratari Thierry Omeyer na jednoj i Gonzalo Perez de Vargas na drugoj strani, a iako su se Španjolci nekoliko puta uspjevali približiti na jedan pogodak zaostatka do preokreta nisu uspjeli stići.

Michael Guigou je s pet golova bio najefikasniji u sastavu Francuske, po četiri su dodali Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte, dok su Cristian Ugalde i Joan Canellas postigli po pet pogodaka za Španjolsku.

Katar i Francuska igrat će finale u nedjelju od 17.15 sati, dok će Poljska i Španjolska od 14.30 sati igrati za broncu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.