SP: Hrvatski rukometaši sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahreinom i Japanom

Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. 14:40 Napisao/la  SC
Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak

 

U Kopenhagenu je održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo koje zajedno organiziraju Njemačka i Danska od 10. do 27. siječnja 2019.

Hrvatska je unaprijed bila smještena u skupinu B koja će svoje utakmice odigravati u Münchenu.

U poludirigiranom ždrijebu u skupinu A bila je smještena Njemačka, u skupinu C Danska, dok je u skupini D Švedska.

Međunarodna rukometna federacija i Koreju je unaprijed stavila u skupinu A s Njemačkom s obzirom na to da će na svjetskoj smotri Koreja nastupati kao ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje te se time nastavlja primjer sa Zimskih olimpijskih igara.

Ples kuglica u Kopenhagenu Hrvatskoj u skupini B donio je reprezentacije Španjolske, Makedonije, Islanda, Bahreina i Japana. Nakon grupne faze, skupina u kojoj je Hrvatska križa se sa skupinom A i natjecanje nastavlja u Kölnu.

- Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Tako da, svaki protivnik će biti nezgodan. Treba se koncentrirati na svakog protivnika, svaka utakmica je nova priča. Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojim ima jako puno da dođu u München. Očekujem više od polovine naših navijača. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo. U ime svih igrača pozivan naše navijače da što prije osiguraju svoje ulaznice i da München bude kockast, kaže izbornik Lino Červar.

Skupina A:
Francuska
Rusija
Njemačka
Srbija
Brazil
Koreja

Skupina B:
Španjolska
Hrvatska
Makedonija
Island
Bahrein
Japan

Skupina C:
Danska
Norveška
Austrija
Tunis
Čile
Saudijska Arabija

Skupina D:
Švedska
Mađarska
Katar
Argentina
Egipat
Angola

Za razliku od prijašnjih natjecanja, na Svjetskom prvenstvu 2019. iz grupne faze u daljnju fazu natjecanja prolazit će tri reprezentacije umjesto dosadašnjih četiri.

Tako će nakon četiri skupine po šest momčadi biti formirane dvije skupine po šest nakon čega slijedi polufinale i finale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.