Petar Metličić: Moramo protiv Bjelorusije ponoviti igru iz drugog poluvremena sa Mađarima

Nedjelja, 15. siječnja 2017. 11:47 Napisao/la  SC

Imaju fantastičnog kružnog napadača iz Francuske koji im je možda i najbolji igrač tako da ćemo se ponovno morati baviti pivotima kao i protiv Mađarske, rekao je Metličić

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ima dvije pobjede u Skupini C.

Hrvatska je svladala Mađarsku i Saudijsku Arabiju, a slijedi utakmica sa Bjelorusijom.

Utakmica sa Mađarima loše je počela, ali dobro završila.

- Nema euforije nakon ove pobjede. To smo očekivali i za Mađarsku smo se najviše pripremali. Svaka utakmica je za nas teška. Imamo dosta oscilacija i nadam se da će ih biti sve manje. Imali smo dosta lošu realizaciju protiv Mađarske, napad nam nije bio tečan kako smo htjeli, rekao je hrvatski trener Petar Metličić.

Izbornik Željko Babić dio svoje trenerske karijere proveo je u Meškov Brestu te poznaje Bjeloruse, koji su u prvoj utakmici poraženi od Čilea.

- Bjelorusija se dobro opekla, šokirani su u prvom kolu i htjet će sigurno protiv jačih ekipa vratiti bodove. Izbornik Babić ih jako dobro poznaje, a i igrali smo s njima u Poljskoj. Oni su dobra momčad koja ima igrače iz uglavnom dva kluba. Poraz protiv Čilea ih je uzdrmao i sigurno je da će dati sve od sebe da poprave dojam. Moramo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu, pogotovo ponoviti drugo poluvrijeme iz utakmice protiv Mađarske. Imaju fantastičnog kružnog napadača iz Francuske, koji im je možda i najbolji igrač tako da ćemo se ponovno morati baviti pivotima kao i protiv Mađarske, rekao je o Bjelorusiji Metličić.

Hrvatski vratar Filip Ivić koji je sjajnim obranama u drugom dijelu presudio Mađarskoj priznao je da prvi dio utakmice nije bio na dobroj razini.  

- Iza nas je teška i zanimljiva utakmica protiv Mađarske. Mađari su nas stisli u prvom poluvremenu, a mi smo imali mnogo promašenih šuteva. U drugom dijelu smo obranu digli na viši nivo, stisnuli smo sredinu i zasluženo smo pobijedili, smatra Ivić.

Što se Bjelorusije tiče, hrvatski vratar očekuje zahtjevnu utakmicu.

- Bjelorusija nije nimalo lagan protivnik. Danas svi igraju rukomet i sigurno neće biti lako. Imamo slobodan dan da se dobro pripremimo i odradimo još jedan trening. Turnir je dugačak i nema mjesta za euforiju, ali mislim da s ovakvom igrom i još ponekim popravcima u napadu i obrani možemo daleko dogurati. Znam dosta igrača iz Meškov Bresta, kako igraju, ali uz dobru analizu s Venijom mislim da ćemo se i mi vratari dobro pripremiti, zaključio je o Bjelorusiji Ivić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.