Zlatko Horvat: Španjolci su favoriti u četvrtfinalu, igraju jako dobar rukomet

Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. 09:23 Napisao/la  SC

Španjolska je odlična s dva sjajna golmana, ali i mi smo dobri. Mislim da će biti vrlo zanimljivo. Šanse su 50:50, kaže izbornik Željko Babić


Hrvatska reprezentacija izborila je nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstvo pobjedom protiv Egipta u osmini finala. Utakmica protiv Španjolske igra se u utorak, 24. siječnja, od 20.45 u Montpellieru.

U utakmici protiv Egipta opet su prevladavale oscilacije u igri, ovog puta u drugom dijelu utakmice:

- Imali smo dobar angažman i igrali smo dobro u obrani, pogotovo u prvom dijelu kada smo zabili puno lakih golova. Teško je bilo, ali idemo dalje. Španjolska je odlična s dva sjajna golmana, ali i mi smo dobri. Mislim da će biti vrlo zanimljivo. Šanse su 50:50. Imali smo opet oscilacija, problema u napadu. U tim trenucima smo bili u škripcu. Malo su nas stisli, nismo imali ideje u napadu, ali stavili smo sedmog igrača i tu smo riješili problem. Mi stalno imamo dobre špiceve i mi igramo trenutnom maksimumu. Igrači su igrali na svom maksimumu, dali su sve što mogu, rekao je  izbornik Željko Babić.
 
Ivan Pešić zamijenio je Filipa Ivića i s 11 obrana vratio vjeru u hrvatske vratare:

- Bilo je dobro, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom je bilo obrambenih i mojih crnih rupa, ali ta dva penala i kada je trebalo obranio sam i tada smo se odlijepili i na kraju smo priveli utakmicu kraju. Deset minuta imamo te crne rupe koje si ne smijemo dopustiti, pogotovo ne sa Španjolcima jer može se dogoditi svašta budemo li tako igrali. Dobro je sve ispalo, igrali smo dobru utakmicu. Drugo poluvrijeme malo lošije nego prvo, ali mislim da se pomalo dižemo. Sada treba proučiti Španjolce i idemo dalje, rekao je bivši vratar Zameta.

Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac susreta sa šest pogodaka od kojih je pet postigao u prvih petnaestak minuta:

- Očekivali smo da će oni dati sve od sebe i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Mi smo dobro krenuli u obrani, ali smo napravili par tih sitnih grešaka i to se odmah okrene. Nema danas u utakmicama opuštanja ni sekunde. Mi smo se možda opustili tri, četiri minute i oni su nam tu napravili razliku. Najbitnije je da smo izdržali taj pritisak, da se nismo dali i da smo održali kontrolu utakmice. Španjolci igraju odlično. Ako ćemo gledati ovu utakmicu protiv Brazila, znamo kakav je Brazil i mi smo to osjetili u osmini finala u Kataru i nije ih lako pobijediti, pogotovo kad se krene na ispadanje. Sigurno da to možda nije realna slika Španjolaca, niti mi možemo igrati takvu obranu kao što igra Brazil, tako agresivnu. Igraju jako dobar rukomet, odmorniji su, željni su plasmana, jer nisu bili na Olimpijskim igrama. Odigrali su odlične utakmice u grupi i oni su po meni  mali favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ako izgubimo, nemamo sebi što zamjeriti, kazao je Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.