SP 2021 Hrvatski rukometaši imali sreće u ždrijebu skupina

Subota, 05. rujna 2020. 23:35 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

U spektakularnoj svečanosti na platou Gize u Kairu ispred piramida u subotu, 5. rujna, održan je ždrijeb 27. Svjetskog rukometnog prvenstva kojemu će Egipat biti domaćin od 13. do 31. siječnja 2021. godine.

Hrvatska je u skupini s Katarom, Japanom i Angolom.

- Ne možemo reći da smo nezadovoljni ždrijebom. Sljedeća godina je vrlo zahtjevna, jer kao što znate čeka nas SP, pa olimpijske kvalifikacije, pa nadam se nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju. Jako je bitno da svi ostanemo zdravi, u cijeloj ovoj situaciji s koronom. Katar smo nedavno pobijedili u Poreču na Croatia kupu, Japan je reprezentacija u stalnom uzrastu , a ja sam kao izbornik Makedonije igrao s Angolom i znam da mogu biti neugodni. Dalje ne bih previše razmišljao i kalkulirao jer svaka utakmica je priča za sebe. Mi moramo biti zdravi i motivirani , i onda ne bi smjelo hiti poteškoća, kaže izbornik Lino Červar.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu prvo je u povijesti s 32 reprezentacije.

Prvenstvo se igra u dva grada.

Tri dvorane nalaze su u Kairu i njegovoj široj okolici, a četvrta je u Alexandriji koja je od Kaira udaljena 125 kilometara.

SKUPINE SP 2021. GODINE:
A: NJEMAČKA, MAĐARSKA, URUGVAJ,Z. OTOČJE
B: ŠPANJOLSKA, TUNIS, BRAZIL, POLJSKA
C: HRVATSKA, KATAR, JAPAN, ANGOLA
D: DANSKA, ARGENTINA, BAHREIN, KONGO
E: NORVEŠKA, AUSTRIJA, FRANCUSKA, SJ. AMER 1
F: PORTUGAL, ALŽIR, ISLAND, MAROKO
H: SLOVENIJA, BJELORUSIJA, KOREJA, RUSIJA
G: ŠVEDSKA, EGIPAT, ČEŠKA,JUŽ. AMER 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.