Slavko Goluža: Atmosfera je bila dobra i bit ću iskren, nije trebalo ono na početku

Subota, 10. siječnja 2015. 21:11 Napisao  Marko Babić

Rekao sam igračima nakon utakmice da se iz obrane mora izaći krvavih koljena,  mislim da smo prelagano primali pogotke, rekao je Goluža

Slavko Goluža zakasnio je na početak konferencije za novinare nakon što se nešto duže zadržao u svlačionici. Hrvatski izbornik očito je imao što poručiti svojim igračima.

- Bio sam ljut nakon utakmice jer nismo bili na potrebnoj razini u obrani. Nije to bilo onako kako sam htio, makar se umor nagomilao. Mi ćemo uvijek zabiti 28, 30 pogodaka, ali moramo biti čvršći u obrani. U svlačionici sam im rekao: Iz obrane se ide krvavih koljena. Bez obzira na kvalitetu vanjskih pucača Srbije, mislim da smo prelagano primali pogotke. U napadu smo svoje zabili, ali lopta treba biti brža. Vjerujem u igrače i to ćemo popraviti, ustvrio je Slavko Goluža.

- Još jednom bi se zahvalio Srbiji što su nam bili pravi protivnik, onakav kakvog sam priželjkivao. Zato sam i na kraju odabrao Srbiju. Nagomilalo se puno umora, i znao sam da će utakmica biti ovakava. Očekivao sam dobro izdanje Srbije s brzim protokom lopte i znao sam da će protiv nas dobro odigrati jer imaju vrhunske igrače, rekao je Goluža.

- Nikada nismo zadovoljni, niti ćemo biti jer treneri uvijek traže više. Jedino što sam priželjkivao jest da u sredini priprema odigramo jednu utakmicu, jer onda bi imali nekoliko dana da sve popravimo, ali i ovako ćemo odraditi sve što je potrebno,

- Drago mi je da je publika došla u velikom broju. Atmosfera je bila dobra i bit ću iskren: Nije trebalo ono na početku, rekao je Goluža o zvižducima na srpsku himnu i neprimjereno skandiranje navijača.

Izbornik Srbije Dejan Perić zahvalio se na gostoprimstvu.

- Reprezentacija Srbije primljena je i ugošćena na najvišem nivou i hvala vam na tome. Ova utakmica je potvrdila kvalitetu Hrvatske. Srbija je u odnosu na petak pokazala karakter i motiv. Pobjeđujemo i gubimo zajedno, ova utakmica je bila puno kvalitetnija u odnosu na prvi ogled, rekao je Perić.

- Hrvatskoj želim sve najbolje na Svjetskom prvenstvu i nastavak kontinuiteta osvajanja medalja. Volio bih da im ove utakmice pomognu na putu do odličja, neka ona na kraju bude najsjajnije. Ja im to od srca želim, zaključio je Perić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.