Slavko Goluža likuje: Hrvatska u povijest poslala jednu od najboljih rukometnih generacija svih vremena

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 10:23 Napisao  I. V.

Nakon pobjede protiv Francuske osporavani Slavko Goluža likuje koliko god smjene bile normalni, prirodni, neizbježni i ponekad bolni procesi… Sjeća li netko Ivana Balića?

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Francusku i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva. Kada se slegnu dojmovi uviđa se da bivši svjetski prvaci i aktualni olimpijski pobjednici nisu bili dorastao protivnik ni u trenucima kada je naša reprezentacija gubila ritam i dozvolila Francuzima da se približe na pogodak razlike. Svjesni su toga i Francuzi:

- Nismo pronašli kolektivno rješenje, zakazali kao momčad. Hrvatska je obrana bila agresivna, a kad su došli do pozitivnog rezultata, teško je bilo vratiti se natrag. Kad smo pronašli rješenja izvana, činilo se da smo u utakmici, ali počeli smo pojedinačno griješiti. Mirko Alilović odlično je branio i poraz je bio logičan. Hrvatska je bila bolja, zaslužila je pobjedu, kaže Xavier Barachet.

Već i površna analiza utakmice ukazuje da veća agresivnost i puno brža igra momčadi predvođenom sjajnim Domagojem Duvnjakom u napadu i vratarom Mirkom Alilovićem, nije Francuzima pružila puno mogućnosti. Francuzi su prije utakmice imali psihološku prednost, ušli su u utakmicu sa spoznajom da je Hrvatska u osam nokaut-utakmica samo jednom pobijedila, ali su se brzo izdušili u osjetnoj nadmoći hrvatske momčadi

- Željeli smo nametnuti agresivnu igru, natjerati protivnika da počne sumnjati u vlastite mogućnosti. Nismo uspjeli. Hrvatska je nametnula ritam i stvarala pritisak. Čestitam Hrvatskoj, bila je to velika utakmica, rekao je Daniel Narcisse.

Službeno najbolji igrač na svijetu Daniel Narcisse jedini pogodak postigao je u 39. minuti, Nikola Karabatić prvi i jedini pogodak postigao je u 44. minuti, Luc Abalo prvi od dva pogotka postigao je u tek 54. minuti…

Da nije bilo Cedrica Sorhainda, koji je postigao 5 pogodaka i promašio tri zicera, hrvatska obrana 6-0 izgledala bi besprijekorno. Ne može se protiv francuske momčadi tek tako igrati bez greške, imali su Francuzi priliku sredinom drugog poluvremena, kada su se pogotkom Jeromea Fernandeza približili (20:19) na pogodak. Više od toga nisu mogli…

- Nedostajalo nam je učinkovitosti da bismo mogli parirati onakvoj Hrvatskoj, koja je pucala od snage i želje od početka do kraja utakmice. Nakon što smo pali na početku utakmice, Hrvatska je dobila krila i počela igrati euforično. Zamislili smo da ćemo stalnim vodstvom obeshrabriti hrvatske igrače, ali su oni ovako dobili na samopouzdanju i postali nezadrživi. Kada smo se približili na pogodak razlike, nismo imali snage za preokret. Nismo bili pravi, ne znam zbog čega. Možda smo bili premoreni, previše je igrača podbacilo da bismo mogli pobijediti onakvu Hrvatsku, kaže izbornik Claude Onesta.

- Francuzi su strašna momčad, koja nam je prošlih godina zadala mnogo muka. Sada zasluženo idu u mirovinu, i neka idu s osjećajem gorčine. Bilo je teško rotirati, borili smo se, kapa dolje dečkima. Ne znam što smo im proteklih dana napravili, strašno je kako se bore. Igrali smo bez pola momčadi, ali nema veze…, govorio je ushićeni izbornik Slavko Goluža nakon utakmice.

Hrvatska reprezentacija ostvarila je najznačajniju pobjedu u eri Slavka Goluže, pobjedom nad Francuskom dogodila se smjena u svjetskom poretku. Hrvatska je u rukometnu povijest poslala jednu od najboljih rukometnih generacija svih vremena.

Nakon pobjede protiv Francuske osporavani izbornik Slavko Goluža likuje koliko god smjene bile normalni, prirodni, neizbježni i ponekad bolni procesi…

Sjeća li netko Ivana Balića?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.