SLAVKO GOLUŽA PORUČIO

Pokazali smo da je budućnost pred nama!

Nedjelja, 27. siječnja 2013. 09:22 Napisao/la  SC

Nitko nije vjerovao u nas prije turnira, najvažnije je da smo mi sami u sebe vjerovali, kaže Igor Vori

Hrvatska je osvojila brončano odličje na Svjetskom prvenstvu, u utakmici za treće mjesto Slovenija je pobijeđena u drugom dijelu utakmice, kada su naši rukometaši prebrodili posljedice umora i poraza od Danaca.

- Ostvarili smo veliki uspjeh, vidjeli ste što nam se sve dogodilo. Prije utakmice protiv Slovenije ostali smo bez Vukovića, Duvnjak se cijelu noć borio s temperaturom, dobio je infuziju i nekako se vratio… Smogli smo snage da pobijedimo jako dobru reprezentaciju kakva je Slovenija. Mislim da je ključ bio kada smo u drugom poluvremenu s igračem manje napravili razliku od tri, četiri pogotka. Sačuvali smo razliku do kraja i zasluženo pobijedili. U prvom dijelu nismo uspjeli odvojiti, cilj je bio trčati cijelu utakmicu i pokušati ih slomiti ritmom. Kada se najmanje očekivalo, prednost smo stekli kada smo igrali s igračem manje. Vidjelo se da smo klapa, svi su povukli kada je najviše trebalo, kaže izbornik Slavko Goluža.

U Golužinu mandatu reprezentacija je treći put treća na velikim natjecanjima s time da uoči Svjetskog prvenstva prognoze nisu bile optimistične:

- Nitko nije vjerovao u nas prije turnira, najvažnije je da smo mi sami u sebe vjerovali i što smo na turniru pokazali da imamo novu reprezentaciju koja tek mora stasati. Odlazimo kućama s medaljom, nije onakvog sjaja kakav smo priželjkivali, ali smo pokazali karakter. Nije se bilo lako vratiti nakon poraza od Danske, morali smo se posložiti u glavama, rekao je kapetan Igor Vori.

Hrvatski rukomet ostvario je još jedan uspjeh koji je ostao u sjeni poraza od Danske i prilike da nakon pobjede protiv Francuske ostvari više od bronce:

- Pred ovu momčad postavili smo konkretan cilj: plasman u osminu finala, a poslije toga što se dogodi. Ostaje žal jer smo igrali dobar rukomet, to svi kažu. Da nam je bilo malo pomoći, da nam je bio zdrav barem netko od igrača koji su otpali... puno je stvari utjecalo na poraz od Danske. Na kraju smo pokazali da je budućnost pred nama, rekao je Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.