ČUDO U KRAKOWU Hrvatska s 14 pogodaka prednosti slomila Poljake i prošla u polufinale EP-a

Srijeda, 27. siječnja 2016. 22:09 Napisao/la  SC

Skupina 1, 3. kolo: Poljska - Hrvatska 23:37 (10:15). U polufinalu hrvatska rukometna reprezentacija igra sa Španjolskom u petak od 21 sat. Drugi polufinalni par čine Norveška i Njemačka

Europsko rukometno prvenstvo - skupina I, 3. kolo

POLJSKA - HRVATSKA 23:37 (10:15)

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski, Lijewski, Krajewski 3, Bielecki 4, Wisniewski 3, Jurecki 1, Konitz 1, Grabarczyk, Glinski 2, Syprzak 1, Daszek 4, Gebala, Lucak, Szyba 3, Chrapkowski 1

HRVATSKA: Stevanović, Alilović, Marić 7, Duvnjak 1, Kopljar 3, Gojun, Horvat 5, Karačić, Kozina, Štrlek 11, Čupić 4, Kovačević, Mamić, Šebetić 2, Slišković 4, Cindrić

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale Europskog prvenstva nakon što su senzacionalno u Krakowu svladali domaćina Poljsku s 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.

U šokantnom danu na EURO-u u Poljskoj dogodila su se dva čuda - prvo je Norveška svladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerojatnih 14 razlike.

U zatvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili sa po šest bodova, a naši rukometaši su prošli u finale zahvaljujući jednom od najvećih iznenađenja u povijesti europskog rukometa.

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 15-10, a u prvih deset minuta drugog dijela serijom 8-0 naši rukometaši su poveli s 23-10 i počeli vjerovati u čudo. U 46. minuti Hrvatska je povela s 30-13, a dokraja je uspjela sačuvati pobjedu protiv nemoćnih Poljaka.

Kod Hrvatske su najbolji bili Manuel Štrlek s 11 golova, Marino Marić je postigao 7, a Zlatko Horvat peti golova, dok je vratar Ivan Stevanović imao 13 obrana.

Poljake je predvodio Karol Bielecki s 4 pogotka.

Ranije su u našoj skupini Norvežani su senzacionalno pobijedili olimpijske, svjetske i europske prvake Francuze s 29-24, dok je Bjelorusija bila bolja od Makedonije s 30-29. Norveška je pobjednik skupine s 9 bodova, Hrvatska je druga sa 6, koliko imaju i Francuzi i Poljaci, Bjelorusija je peta s dva boda, a Makedonija posljednja s jednim bodom.

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu sa Španjolskom, dok se u drugom polufinalu sastaju Njemačka i Norveška.

Utakmici u Krakowu nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u trodnevnom posjetu Poljskoj. Predsjednica Grabar-Kitarović se sa suprugom Jakovom je prije utakmice u svlačionici ispratila rukometaše i zaželjela im uspjeh, a potom je na tribinama dvorane Tauron odgledala utakmicu zajedno s hrvatskim navijačima.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.