Šačica navijača ustaškim povicima pokušala zasjeniti rukometni spektakl u Centru Zamet

Subota, 10. siječnja 2015. 21:05 Napisao/la  SC

Salvu zvižduka zaradio je i Slavko Goluža dok je primao nagradu za najboljeg trenera u 2014. godine

Rukometni spektakl na Zametu imao je dva lica. Pod ono vedrije spada puna dvorana, povratak izabrane vrste u Rijeku nakon dvije i pol godine, te u konačnici i pobjeda koja je ostvarena protiv Srbije unatoč određenim slabostima. Za negativnu stranu pobrinula se šačica navijača koja je u određenim trenucima izvikivala "Za dom spremni" i "Ajmo, ustaše",  a smjestila se iza jednog gola u zametskoj dvorani. Budući da su gledatelji uglavnom u miru pratili utakmicu, ta je skupina još više došla do izražaja. Salvu zvižduka zaradio je i Slavko Goluža dok je primao nagradu za najboljeg trenera u 2014. godine. Zvižduke je ipak ubrzo nadjačao pljesak, tako da se cijela ceremonija dodjele nagrada ipak ne pretvori u fijasko.

Detalj kojega treba spomenuti jest i izvođenje himni na početku utakmice kada su srpsku himnu popratili zvižduci. Sve je to još teže palo izborniku Slavku Goluži koji je već nekoliko puta kroz medije zahvalio Srbiji što je uskočila Hrvatskoj nakon što je Mađarska otkazala prijateljske utamice. I sam je izbornik na pitanje o atmosferi ustvdio.

- Ono na početku utakmice stvarno nije bilo potrebno...

Srećom, u konačnici nekolicina navijača nije pokvarila povratak rukometne reprezentacije u Rijeku. Puno je ljepše spomenuti strpljive rukometaše na čelu s Domagojem Duvnjakom koji su nakon utakmice ispred dvorane dijelili autograme i pozirali za vječnu uspomenu najmlađim ljubiteljima rukometa. Status zvijezde nije zaobišao ni Dragu Ćosića, komentatora HRT-a, koji je također uoči utakmice ispunio nekoliko molbi za zajedničku fotografiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.