Portugalski izbornik Fernando Santos: Znali smo koje su slabe točke Hrvatske i to smo iskoristili

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 11:55 Napisao/la  SC

Ovoga smo puta mi bili sretni, ali mislim da je pošteno. Sada nas čeka teška utakmica s Poljskom. Volimo igrati lijep nogomet, ali nije to uvijek način na koji se pobjeđuju utakmice, rekao je Fernando Santos

Hrvatska i Portugal odigrali su utakmicu za zaborav. Do gola Quaresme u 117. minuti nije bilo udaraca u okvir gola. Statistika kaže kako je to prva utakmica od 1980. godine na velikim natjecanjima u kojoj nije bilo udaraca u okvir tijekom 90 minuta igre. Portugalci slave prolaz u četvrtfinale. Bili su spretniji i sretniji, čekali svoju priliku i dočekali u najdosadnijoj utakmici prvenstva. No, to i nije važno, na kraju će se pamtiti samo rezultat. Strijelac Quaresma postao je portugalski junak.

- Hrvatski su igrači prije utakmice previše pričali. A nismo ovdje da pričamo nego da igramo, rekao je strijelac pogotka vrijednog četvrtfinala.

Portugalski izbornik Santos igru je prilagodio igri kockastih. Osvježio je momčad taman kada je trebalo.

- Bila je ovo taktička utakmica, pokušali smo preuzeti kontrolu, ali Hrvatska nam nije dopustila. Ali ni mi nismo dopustili njima. Treba sagledati obje strane. Igrali smo sa sjajnom momčadi, igrali su možda i najbolji nogomet u grupnoj fazi natjecanja. Uvijek pokušavaju igrati svoju igru. Pripremili smo se, znali smo koje su im slabe točke i to smo iskoristili. Nismo im dopustili da idu u kontre, posebnu smo pozornost obratili na to. Ovoga smo puta mi bili sretni, ali mislim da je pošteno. Sada nas čeka teška utakmica s Poljskom. Volimo igrati lijep nogomet, ali nije to uvijek način na koji se pobjeđuju utakmice, rekao je Fernando Santos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.