Petar Metličić: Naša cijela vanjska linija do jučer je praktično bila rezervna

Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. 15:01 Napisao/la  SC

Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom, kaže pomoćnik izbornika rukometne reprezentacije

Hrvatski rukometaši u četvrtfinalu SP-a igraju protiv Španjolske nakon što su u osmini finala pobijedili Egipat (21:19).

- Prvi dio utakmice  bio je dobar, ali u drugom smo imali crnu rupu od nekih pet do deset minuta. Izdržali smo to i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno je da može bolje, ali neka mi dobijemo svakoga na ovaj način i bit će dobro, kazao je o utakmici protiv Egipta pomoćni trener Petar Metličić.  

- Španjolska je momčad koju manje više dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale, kaže Metličić u najavama utakmice protiv Španjolske.

- Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezervna. No, bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako s budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema, zaključuje Metličić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.