Okupile se hrvatske rukometašice, zadnja provjera pred Europsko prvenstvo

Ponedjeljak, 21. listopada 2024. 20:31 Napisao/la  SC
Katarina Ježić
Katarina Ježić Foto: screenshot

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Manje od mjesec dana prošlo je od posljednjeg okupljanja hrvatske ženske seniorske reprezentacije. A pred njima je novi EHF tjedan.

Posljednji prije nego što se sredinom studenoga nađu na završnim pripremama za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska od 28. studenog do 15. prosinca 2024. godine.

Na popisu izbornika Ivice Obrvana nalazi se 18 igračica.

U odnosu na prošlo okupljanje ima manjih promjena, ali i u odnosu na popis objavljen prije vikenda. Ozljede su naime, zaustavile Kristinu Prkačin i Ivu Zrilić. Neke nove snage su tu poput Ive Bule, Hannah Vuljak.

Lijepo je vidjeti da se na popisu nakon dugo vremena nalazi i Tina Barišić, a tu su i potpuno oporavljene Ivana Kapitanović, Nikolina Kragulj te ponovno Tena Petika.

Dio iskusnijih igračica dobio je poštedu, dio ih je ozlijeđen, a kako je do završnog okupljanja manje od mjesec dana, izbornik mora pronaći i pričuvna rješenja za svaku poziciju pa će stoga ovaj tjedan biti jako važan.

Nakon okupljanja u Zagrebu, reprezentacija je produžila put do sada svoje stalne baze u Prelogu.

U hotelu Panorama djevojke imaju sjajne uvjete za trening i nema sumnje da će ovaj tjedan iskoristiti maksimalno. Kao i kod prvog okupljanja, odigrat će i jedan zatvoreni trening susret. Ovoga puta bit će to s reprezentacijom Crne Gore koja ima novu izbornicu Suzanu Lazović. Reprezentacije će odraditi i jedan zajednički trening.

Kao što je poznato, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini D s Danskom, Farskim Otocima i Švicarskom.

Baš tim redoslijedom će i nastupiti u Baselu.

Naime, 29. studenog u 20.30 sati prvenstvo otvara susretom protiv finalistica prošlog EURA, ali i osvajačica svjetske i olimpijske bronce 2023. i 2024. godine, Danskom.

Dva dana kasnije slijedi susret protiv Farskih Otoka u 18.00 sati te na kraju po mnogima susret odluke protiv Švicarske, 3. prosinca u 20.30 sati.

Evo popisa:

LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
IVANA KAPITANOVIĆ – CS GLORIA 2018 BISTRITA
GABRIJELA BARTULOVIĆ – DKKA
ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
TINA BARIŠIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – HC DUNAREA BRAILA
HANNAH VULJAK – RK PODRAVKA VEGETA
TENA PETIKA – OGC NICE COTE D’AZUR HANDBALL
STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
IVA BULE – RK DALMATINKA
KLARA BIRTIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
LARISSA KALAUS – KISVARDAI KC
NIKOLINA KRAGULJ– RK PODRAVKA VEGETA
LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
KATARINA JEŽIĆ – HC DUNAREA BRAILA
SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ – RK PODRAVKA VEGETA

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.