Niko Kovač: Dinamo je u nedjelju pobijedio Hajduk zato što je mogao trčati do 95. minute

Ponedjeljak, 01. rujna 2014. 13:52 Napisao/la  SC

Slažem se da imamo kvalitetne igrače, ali ne za 90 minuta. Mi smo u tri utakmice na Svjetskom prvenstvu bili 22. momčad po istrčanim metrima, kaže Kovač

Niko Kovač održao je presicu uoči prvog okupljanja reprezentacije na početku novog kvalifikacijskog ciklusa. Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak, 4. rujna u Puli igra prijateljsku utakmicu protiv Cipra, dok će 9. rujna u Zagrebu utakmicom protiv Malte započeti kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine.

- Anas Sharbini dobio je potres mozga, ali nećemo nikoga zvati umjesto njega. Ostali će svi doći. U ove dvije utakmice želimo nastaviti putem kojim smo krenuli te ubaciti neke dodatne elemente. Idemo na dvije pobjede i očekujem dominaciju. Protiv Cipra ćemo nekim igračima koji su prvi puta u reprezentaciji dati priliku da se pokažu, no ujedno ćemo se uigravati za Maltu. Svaka je utakmica bitna, a posebno je bitno s tri boda krenuti u kvalifikacije. Uspjeh Ludogoreca potvrđuje da je Bugarska ozbiljan protivnik, Norveška je uobičajeno čvrsta i agresivna i ne smijemo nikoga podcijeniti. No, siguran sam da možemo i hoćemo proći i da ćemo vidjeti Francusku, kazao je Kovač.

Malta je idealan protivnik za zagrijavanje:

- Malta uvijek igra istim stilom i treba je načeti što prije. To će nam dati vjetar u leđa, dugo držanje nule išlo bi na njihov mlin. Vidim da domaća liga napreduje, a atmosfera na utakmicama reprezentacije uvijek je dobra. Narod je željan reprezentacije i svi žele vidjeti kako će ova pomlađena reprezentacija funkcionirati. Vrijeme je da ovi mladi momci pokažu ono što znaju i tako naprave pritisak na one koji su već dulje vremena ovdje. Tako će svi pružiti bolju izvedbu. Naš sustav ostaje isti, a Hrvatska lijevog beka traži već godinama, no imamo igrače koji to mogu odigrati. Što se Modrića i Rakitića na zadnjem veznom tiče, moram priznati da su mi već dosadile te priče i mislim da bi bilo dobro prestati s time. Odradit ćemo to kvalitetno, tvrdi Kovač.

Izbornik je ukazao na jedan problem:

- Slažem se da imamo kvalitetne igrače, ali ne za 90 minuta. Mi smo u tri utakmice na Svjetskom prvenstvu bili 22. momčad po istrčanim metrima. Bez moći ponavljanja ne možemo biti uspješni. Njemačka je imala deset kilometara po utakmici više. To je statistika, to nije moja izmišljotina. U današnjem nogometu, sve ispod 110 ili 120 kilometara po utakmici je premalo za uspjeh. Mi smo imali 104 u prosjeku, a Njemačka je u polufinalu protiv Brazila istrčala 119, kada je vodila 5:0 na poluvremenu. Dinamo je u nedjelju pobijedio Hajduk zato što je mogao trčati do 95. minute. Kada nestane snage, nestane koordinacije i koncentracije, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.