UTAKMICA ZA EUROPSKU BRONCU Nenad Šoštarić: Želimo ostaviti najbolji mogući dojam i prvenstvo završiti s osmjehom na licu

Nedjelja, 20. prosinca 2020. 10:10 Napisao/la  SC

Hrvatske rukometašice nastup na Europskom prvenstvu završavaju utakmicom uoči koje su Dankinje velike favoritkinje

Nenad Šoštarić: Želimo ostaviti najbolji mogući dojam i prvenstvo završiti s osmjehom na licu

Hrvatske rukometašice danas (15.30) igraju za europsku broncu protiv Danske:

- Igramo protv izuzetno jake ekipe, protiv domaćina koji ima malo drugačiji skandinavski stil igre od Norveške, Dankinje puno više šutiraju izvana. Morat ćemo puno trčati, to je osnova svega, Dankinje će probati guranjem u leđa ostvariti prednost, bit će nam lakše ako to spriječimo. Vjerujem da će cure izvući zadnje atome snage, onda će biti lakše. Želimo ostaviti najbolji mogući dojam i prvenstvo završiti s osmjehom na licu. Na sve što su ove cure uspjele učiniti treba biti jako ponosan, kaže izbornik Nenad Šoštarić.

- Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, nadam se da će biti neizvjesna. Znam da ćemo dati sve od sebe, ni jedna cura nije igrala ovakvu utakmicu. Treba razmišljati o utakmici kao o svakoj drugoj, ali ipak ovakvo natjecanje ostavi trag. Nadam se da ćemo radovati bez obzira na krajnji rezultat, hvala svima koji su navijali za nas, nadam se da ćemo ih usrećiti, rekla je Dejana Milosavljević.

Hrvatske rukometašice nastup na Europskom prvenstvu završavaju utakmicom uoči koje su Dankinje velike favoritkinje.

Dankinje su teško podnijele poraz (24:27) od Norveške, ali su vrlo optimisitčne što se tiče utakmice protiv Hrvatske.

- Ne moramo ništa posebno izmišljati da bismo pobijedili Hrvatsku. Da nas je netko prije tri tjedna pitao bismo li htjeli igrati protiv Hrvatske za brončanu medalju, glasno bismo rekli: Da, molim vas, kazao je danski izbornik Jesper Jensen.

Danska čeka na medalju od 2013. godine, kada je osvojila svjetsku broncu.

Zadnju medalju na europskim prvenstvima osvojila je 2004. godine, kada je u finalu izgubila baš od Norveške.

Hrvatska ima priliku osvojiti prvu medalju u povijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.