Nenad Šoštarić: Uvjeren sam da je pred ovom ekipom još puno ovakvih polufinala

Petak, 18. prosinca 2020. 19:59 Napisao/la  SC

Mi samo moramo uvjeriti cure da znaju igrati rukomet isto kao prije, da ih u subotu kroz rekuperaciju pripremimo za protivnika u utakmici za treće mjesto, kaže izbornik

Nenad Šoštarić
Nenad Šoštarić Foto: screenshot

Hrvatske rukometašice doživjele su težak poraz u polufinalu Europskog prvenstva, Francuskinje su bile puno bolje:

- Igrali smo izrazito loše u napadu u prvom dijelu, promašili smo previše zicera, obrana čak i nije igrala tako loše. Puno smo toga promašili i to je u konačnici presudilo. Problem je bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi, vanjska linija trebala se više kretati, a ne samo čekati hoće li Ćamila zabiti gol. Trebali smo se puno više kretati u praznom prostoru, previše smo napadali izravno na igrača, a to Francuskinjama odgovara. One su odigrale uvjerljivo najbolju obranu na turniru, bile su jako agresivne i na taj način su nam oduzele velik broj lopti. Ovu utakmicu definitivno smo izgubili zbog promašenih zicera u igri u napadu, kazao je izbornik Nenad Šoštarić.

Francuskinje su posebno pazile na Ćamilu Mićijević:

- Mi smo se pripremali za to, dogovorili smo se da ćemo taktički Ćamilu dovesti u sredinu i onda srednjeg beka ostaviti jedan na jedan na poziciji lijevog vanjskog što je dobro dvaput napravila Valentina Blažević. Dok smo to radili, zabijali smo golove. Čim smo stali, nije išlo dalje, smatra Šoštarić.

Priprema za utakmicu za broncu počela je u ozračju teškog poraza:

- Nije to težak dan, to je stigma koja meni ne znači puno. Mi samo moramo uvjeriti cure da znaju igrati rukomet isto kao prije, da ih u subotu kroz rekuperaciju pripremimo za protivnika u utakmici za treće mjesto i da u toj utakmici opet damo sve od sebe. Ponavljam po tisućiti put, valjda je svima jasno da je ovaj rezultat milijun posto iznad očekivanog. Važno je samo da u utakmici koja slijedi damo najbolje što možemo. Protiv Francuske to nismo učinili, cure su se trudile, ali nije išlo. Ponosan sam na cure u svim segmentima, a pogrešaka je bilo i bit će ih. Da nam je netko na početku prvenstva rekao da ćemo igrati za medalje grohotom bismo se nasmijali. Francuska je bila bolja od nas, iskoristila je svoje šanse, njihove vratarke obranile su jako puno šuteva i to je bila glavna razlika u ovom trenutku. Ovo je proces, ovo je prvi put da je ova ekipa u polufinalnu velikih natjecanja i ja sam uvjeren da je pred ovom ekipom još puno ovakvih polufinala, zaključio je Šoštarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.