Nenad Šoštarić: Današnji dan ne bih poželio ni najvećem neprijatelju

Ponedjeljak, 06. prosinca 2021. 22:24 Napisao/la  SC

Nisu nas Japanke pobijedile nego smo utakmicu izgubili s deset igračica, koje su dale svoj maksimum, kazao je izbornik ženske rukometne reprezentacije

Nenad Šoštarić: Današnji dan ne bih poželio ni najvećem neprijatelju

Hrvatske rukometašice izgubile su od Japana (26:28) u trećoj utakmici u skupini, Hrvatska se plasirala u drugi krug natjecanja bez boda nakon dva poraza u skupini.

U 42. minuti Hrvatska je imala tri pogotka prednosti (22:19), nekoliko neforsiranih pogrešaka vratile su Japanke u utakmicu, u 49. minuti bilo je 23:23.

Zadnjih desetak minuta Japanke su bile mentalno i fizički čvršće, u 53. minuti prvi put su povele (25:23) i vodstvo više nisu ispuštale do kraja utakmice.

- Današnji dan ne bih poželio ni najvećem neprijatelju, sve do 19.15 nismo znali tko može igrati! Nevjerojatno je da smo cijeli dan čekali odluku! Cure su igrale hrabro, prije smo mi izgubili nego što Japanke dobile utakmicu. Vodili smo tri razlike, promašili smo nekoliko napada da ne govorim da smo četiri puta promašili prazan gol. Cure su dale sve od sebe, nismo imali puno mogućnost mijenjati, žao mi je zbog njih, puno su emocija unijele u utakmicu, tri vanjske igračice nisu smjele igrati kada je bio najbitnije. Došli smo do toga da je šest igračica moralo igrati 60 minute, a onda su se događale situacije u kojima smo Japanke vraćali u utakmicu, presudno je bilo kada su se vratile nakon tri zaostatka. Nisu nas Japanke pobijedile nego smo utakmicu izgubili s deset igračica, koje su dale svoj maksimum fizički i psihički na čemu im čestitam. Ne postoji više šansa da se plasiramo u četvrtfinale, moramo probijediti Argentinu i Austriju i čista obraza otići kućama. Igrali smo loše protiv Brazila, protiv Paragvaja smo se vratili, danas smo igrali dobru utakmicu. Nećemo se doma vratiti sretni i zadovoljni, ali hoćemo bogatiji za jedno iskustvo, kazao je izbornik Nenad Šoštarić.

Kao što je poznato, Ćamila Mičijević, Ivana Dežić i Dora Krsnik bile su pozitivne na COVID-19 prije utakmice.

HRVATSKA: Bešen (0+1), Kapitanović, Pijević (6), P. Posavec 3, S. Posavec 3, Kalaus 6(3), Ježić 4, Burić, Šimara, Debelić 4, Turk 5, Mamić, Blažević 1

JAPAN: Kametani (8+1), Baba; Nagata 1, Fujita, Gray, Ohyama 1(1), Aizawa 3, Matsumoto, Iwabuchi, Kondo 2, Nakayama 9(4), Yamamoto, Kitihara 4, Sahara 2, Hattori 6(1), Yoshidome

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.