Navijači koji su pjevali ustaške pjesme na Opus Areni osuđeni na zatvorske kazne

Ponedjeljak, 16. listopada 2023. 19:22 Napisao/la  SC
Navijači koji su pjevali ustaške pjesme na Opus Areni osuđeni na zatvorske kazne

Devet navijača koji su na Opus Areni u utakmici protiv Turske pjevali ustaške pjesme na prekršajnom sudu u Osijeku kažnjeno je zatvorskim kaznama.

Izgrednicima je sudac "odreza" tridset dana zatvora, samo jedan od njih kažnjen je zatvorskom kaznom u trajanju od 60 dana.

Uz nepravomoćne zatvorske kazne izrečena im je i mjera opreza, odnosno jednogodišnja zabrana odlaska na domaće i gostujuće utakmice  hrvatske nogometne reprezentacije.

Policija je u ponedjeljak izvijestila da je pretragama stanova i drugih prostorija 12 osumnjičenika, u dobi od 20 do 40 godina, pronašla i oduzela više komada zabranjenog oružja, veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.