Hrvatske rukometašice kvalifikacije za EP završavaju susretom protiv Makedonije u Rijeci

Četvrtak, 14. travnja 2016. 21:48 Napisao/la  P. M.

Uoči ogleda u Centru Zamet, hrvatske reprezentativke imat će i ogled sa Slovenijom, četiri dana ranije u Celju.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija svoju će posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo što će se u od 4. do 18. prosinca održati u Švedskoj odigrati u Rijeci.

Centar Zamet bit će domaćin ogleda protiv Makedonije. 5. lipnja, kako stoji u službenoj obavijesti Europske rukometne federacije. Bit će to četvrti i posljednji reprezentativni ciklus ove sezone.

Nakon tri okupljanja u kojima su odigrane po dvije utakmice kvalifikacija i jednoga u sklopu Croatia kupa, u posljednjem će se izabranice Gorana Mrđena susresti protiv Slovenije i Makedonije. U tim bi se susretima trebao potvrditi plasman na europsku smotru koja je u svom prošlom izdanju bila organizirana u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Uoči ogleda u Rijeci, 5. lipnja, hrvatske reprezentativke imat će i ogled sa Slovenijom, četiri dana ranije u Celju. Rijeka će tako (barem privremeno) zamijeniti Umag kao standardnu bazu svih hrvatskih reprezentacija, a ulogu dobrog domaćina Centar Zamet će preuzeti od Spaladium Arene koja je ugostila kvalifikacijski ogled protiv Crne Gore.

Situacija u kvalifikacijskoj skupini 4 vrlo je povoljna za Hrvatsku. Na ljestvici drži prvo mjesto sa šest osvojenih bodova koliko ima i Crna Gora. Slovenija se približila na četiri boda, a Makedonija je na začelju bez osvojenog boda.

Ždrijeb skupina završnice Europskog rukometnog prvenstva za žene na rasporedu je 10. lipnja, a turnir će se odigrati u pet švedskih gradova sa završnicom u Goteborgu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.