KVALIFIKACIJE ZA EP

Mađarska nakon pet godina pobijedila Hrvatsku

Četvrtak, 04. travnja 2013. 22:10 Napisao/la  SC

Mađarska - Hrvatska 20:18 (8:7). Kornel Nagy 15 sekundi prije kraja pogodio za konačnih 20:18

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo rukometaša

MAĐARSKA - HRVATSKA 20:18 (8:7)

VESZPREM - Dvorana "Veszprem Arena". Gledatelja: 5.500

Suci: Kenneth Abrahansen i Arne M Kristiansen (oba Norveška)

Delegat EHF-a: Reno Morell (Švicarska)

MAĐARSKA: Tatai, Ilyes 3, Szollosi, Mocsai 2 (1), Csaszar 6, Harsanyi 1, Toro 1, Mikler (12+3 obrane), K. Nagy 5, L. Nagy, Lele, Vadkerti 1, Zubai, Schuch, Szalafai 1, Ancsin.

HRVATSKA: Šunjić, Duvnjak 1, Lacković, Kopljar 2, Vori 3, Gojun, Matulić, Horvat 4, Vuković, Šprem, Bičanić 1, Buntić 4 (2), Špelić, Alilović (11+1 obrana), Musa, Ninčević 3.

Isključenja: Mađarska 10 minuta Hrvatska 6 minute

Sedmerci: Mađarska 2 (1) Hrvatska 5 (2)

Crveni karton: Schuch (Mađarska 59')

Nakon punih pet godina čekanja rukometna reprezentacija Mađarske uspjela je pobijediti Hrvatsku. Završilo je 20:18 pa će u subotu u zagrebačkoj Areni izabranici Slavka Goluže morati stizati tu razliku. U Veszpremu u posljednjih 13 godina Mađarsku je pobijedila  jedino Slovenija.

Skupina 4
Rezultati 3. kola: Latvija - Slovačka 28:24, Mađarska - Hrvatska 20:18.
Poredak: Mađarska 6, Hrvatska 4, Latvija 2, Slovačka bez bodova.
Sljedeće kolo (6. travnja): Hrvatska - Mađarska, Slovačka - Latvija  (7. travnja).

Na Vorijev pogodak poslije samo 43 sekunde odgovorio je ljubimac domaće publike Ferenc Ilyes samo pola minute kasnije za 1:1. Ivan Ninčević nakon dvije i pol minute donio je Hrvatskoj novo vodstvo. Nakon toga uslijedio je prilično dugi period bez pogotka, a Mirko Alilović na isteku sedme minute obranio je i sedmerac Harsanyja. Gabor Czaszar točno nakon sedam i pol minuta matirao je Alilovića za 2:2. Samo minutu kasnije isti je igrač još jednom precizan i donosi prednost na stranu domaćina od 3:2. Zlatko Horvat na isteku trinaeste minute promašuje sedmerac, točnije Roland Mikler sjajno brani i Mađari i dalje vode. Kada je Ferenc Ilyes na samom isteku petnaeste minute postigao svoj drugi pogodak i povisio na 4:2 bilo je to zvono za uzbunu. Nakon punih deset minuta bez pogotka Marko Kopljar smanjio je na 4:3.

Nakon 17 minuta i sedam sekundi igre još jedna nevolja za hrvatsku vrstu. Jakov Gojun ozlijedio je gležanj i nije mogao nastaviti utakmicu. Damir Bičanić u 19. minuti vratio je stvari na početak pogodivši za 4:4. Gabor Csaszar još je jednom donio prednost Mađarima, no ona je bila kratkog daha jer je Zlatko Horvat lobao Miklera za 5:5. Marko Kopljar svojim je drugim pogotkom vratio prednost Hrvatskoj kada je na semaforu stajalo 21:25 minuta. Gergely Harsanyi iz teške je pozicije između dva igrača progurao loptu iza Alilovića za 6:6. Novu promjenu vodstva donio je Csaszar svojim četvrtim a mađarskim sedmim pogotkom za 7:6. Nakon prve klasične realizirane kontre Vadkerti Mađarima po drugi puta donosi plus dva (8:6) no vrlo brzo kapetan Igor Vori smanjuje na 8:7. Zlatko Horvat 39 sekundi prije poluvremena Zlatko Horvat promašio je i drugi sedmerac, nakon što je pokušaj loba sjajno osujetio Mikler.

Otvaranje drugoga dijela bilo je fantastično iz hrvatskog kuta gledanja. Najprije je Ivan Ninčević poslije samo 58 sekundi u nastavku realizirao igrača više za 8:8, da bi dvije minute kasnije Hrvatskoj donio novo vodstvo, a prvi puta plus dva "kaubojima" donosi Zlatko Horvat nakon tri minute i 30 sekundi u drugom poluvremenu za 8:10. Nakon punih osam minuta i 42 sekunde u drugom poluvremenu Ferenc Ilyes iz kontre smanjuje na 9:10. Na isteku 40 minute u strijelce se upisao i Denis Buntić za 9:11. Szalafai je svojim prvim pogotkom samo minutu kasnije smanjio na 10:11. Gabor Csaszar ipak je najopasniji domaći adut pa je svojim petim pogotkom vratio Mađare potpuno u igru a onda je Mikler obranio sedmerac Ivanu Ninčeviću i dao vjetar u leđa svojim suigračima i "zapalio" prepunu Veszprem Arenu". Kornel Nagy postigao je četvrti uzastopni mađarski pogodak i nakon točno 44 minute Mađarska je ponovno povela. Poravnao je kapetan Vori i u posljednju četvrtinu susreta ušlo se sa 12:12. Tamas Mocsai na 12 minuta i 10 sekundi od kraja razveselio je svoga oca na mađarskoj klupi i punu dvoranu jer je doveo Mađare u vodstvo 13:12. Nakon što je Mocsaiju kontru skinuo Alilović u rekontri je precizan bio Zlatko Horvat za 13:13. Točno je deset minuta ostalo do kraja kada je svoj šesti pogodak postigao Csaszar za novu prednost domaćih 14:13.

Minutu kasnije još je jednom s krila zabio Zlatko Horvat za 14:14. Kratko je trajalo ovo poravnanje jer je svoj drugi pogodak šutom izvana postigao Mocsai. Denis Buntić iznenadio je i mađarsku obranu i Miklera i vratio stvari na početak pogodivši za 15:15 a onda je napokon pogodio Domagoj Duvnjak svoj prvi pogodak u 54. minuti i Hrvatska je povela. Kornel Nagy vratio je ravnotežu pogodivši preko Vukovića za 16:16. Toro je vratio prednost domaćinima za 17:16 nešto više od pet minuta prije kraja, a kada je Kornel Nagy u 56 minuti pogodio kontru za 18:16 postalo je jasno da nam se ne piše dobro u Veszpremu.

Denis Buntić napokon je realizirao sedmerac za 18:17 tri minute i 43 sekunde od kraja. Kornel Nagy još je jednom niizčega pogodio za 19:17 i veliko slavlje Mađara moglo je početi. Minutu i 11 od kraja Buntić je pogodio sa sedam metara za 19:18. Mađarski izbornik Mocsai je pozvao minutu predaha 45 sekundi od kraja a onda je Kornel Nagy 15 sekundi prije kraja ostao sam na crti nakon fenomenalne kombinacije i pogodio za konačnih 20:18.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.