Marko Kopljar: Bili su malo razočarani zbog poraza u četvrtfinalu, ali znali smo po što idemo

Petak, 30. siječnja 2015. 18:12 Napisao/la  SC

Treba se okrenuti onome što nas čeka sutra i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo peto mjesto, rekao je izbornik Slavko Goluža

Hrvatski rukometaši opet koračaju uzdignuih čela, pobjeda nad Njemačkoj vratila je vjeru u hrvatski rukomet to prije jer je ostvarena vrlo autoritativno:

- Očito da je umor bio prisutan kod nas i Nijemaca. Zato igračima čestitam na pobjedi i zalaganju, izvukli su zadnje atome snage. Odigrali smo dobro i kontrolirali smo utakmicu svih 60 minuta. Tako je u sportu, poraz te malo baci dolje, a pobjeda te onda ponovno digne. Što je bilo, bilo je. Treba se okrenuti onome što nas čeka sutra i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo peto mjesto, rekao je izbornik Slavko Goluža

Manuel Štrlek bio je najbolji strijelac s osam pogodaka, pobjeda je uveličala slavlje rođenja kćeri.

- To je pobjeda za moje cure, suprugu i kćer Zoju koja se rodila nakon Poljske. To me dignulo iz onog lošeg raspoloženja u koje smo upali nakon poraza. Dogodilo se, ne možemo pobjeći iz te kože. Bitno je da smo ipak napravili posao i da ćemo ga danas pokušati završiti pobjednički. Nije bilo lako, vidjelo se i na Njemačkoj isto, kaže Štrlek.

Marko Kopljar odigrao je utakmicu na očekivanoj razini, što znači zapaženo:

- Nedostajao nam je Musa, koji ima problema sa koljenom, pa smo imali čovjeka manje za obrambenu rotaciju. Također, igrači obiju reprezentacija bili su malo razočarani zbog poraza u četvrtfinalu, ali znali smo po što idemo, olimpijske kvalifikacije. Mislim da smo odigrali odličan meč. Što se tiče kritika o mom golgeterskom učinku, meni nije bitno da li ću zabiti jedan ili deset golova, jer imamo dovoljno igrača koji će popuniti rubriku strijelaca. Igramo za Hrvatsku, a ne za sebe, rekao je Kopljar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.