Marino Marić: Izolacija? Pa na svakom smo turniru izolirani od vanjskog svijeta

Nedjelja, 10. siječnja 2021. 14:57 Napisao/la  SC
Marino Marić
Marino Marić Foto: HRS

Hrvatski rukometni savez objavio je vijest sljedećeg sadržaja:

Deseti je dan priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo od kojeg nas dijele još samo tri dana. Ritam priprema u Zagrebu je na najvišoj razini, po treningu se jutro poznaje, nakon čega slijedi ručak, popodnevni odmor pa opet trening, večera i spavanje. Naravno, potrebno je naći vremena i za video analize, kao i kratka druženja naših reprezentativaca. Dvojica su odvojila dio vremena i za medijske obveze: Marino Marić i Marin Šipić.

- Imamo nacrte naše igre za Prvenstvo, moramo se još uigrati i trenirati ova dva dana. Mlađi igrači imaju iskustva koje skupljaju u klubovima, ali i u reprezentaciji. Optimist sam i mislim da nećemo imati velikih problema. Oni i na treninzima izgaraju, to je nešto predivno i drago mi je da dobiju priliku da igraju i da vidi cijela hrvatska javnost da se mi možemo osloniti na našu mladost. Znam i kad sam ja bio mlad koliko to znači mladom igraču. Stariji igrači nisu kamen spoticanja mlađima. Prvenstva su veliki motivi i za mene je to veliki užitak i velika motivacija. Nadamo se da će biti sve dobro i vidjet ćemo slijed događaja na Prvenstvu. Egipat je specifičan sam po sebi, ugodna je klima, a što se tiče izolacije, uvijek na prvenstvima smo fokusirani na treninge i utakmice, pričamo zajedno, tako da smo mi praktički na svakom turniru izolirani od vanjskog svijeta, rekao je Marino Marić.

- U prvoj utakmici protiv Španjolske vidjeli smo na čemu smo. Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama. Uvježbavamo napad i obranu, taktiku radimo, malo teretane i tako. Uvijek se može u svemu napredovati. Mislim da je naša najveća snaga zajedništvo ekipe koje imamo. Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo pomoći jedan drugome, uvijek ćeš pomoći, odnosno saslušati. Dani su nam slični tu dok smo na pripremama, doručak, trening, ručak pa spavanje, onda trening i navečer spavanje, rekao je Marin Šipić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.