Maida Arslanagić: Volim Rijeku, publika će biti naš osmi igrač protiv Danske

Četvrtak, 08. ožujka 2012. 10:41 Napisao  Milan Kosanović

Ako smijem, iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve gledatelje da se u što većem broju odazovu na utakmicu Hrvatska – Danska te da budu naš osmi igrač, radujem se sjajnoj atmosferi, i pobjedi naravno

Nakon četiri godine izbivanja iz najbolje hrvatske ženske rukometne vrste Maida Arslanagić vraća se u kockasti dres. Vijest je to koja je ponajviše odjeknula kada je izbornik Vladimir Canjuga objavio popis igračica za dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo s Danskom.

- Sretna sam i drago mi je što sam ponovno s curama, bile su prve riječi Maide Arslanagić koja je potom nastavila:

- Nadam se da mogu pomoći reprezentaciji i s njom doći do Olimpijskih igara. Vjerujem da će biti dovoljno i deset minuta moje igre, ako se to neće osjetiti na rezultatu, rekla je igračica danskog KIF Vejena koja je potom komentirala svoj četverogodišnji  izostanak iz reprezentacije.

- U europskim reprezentacijama je normalno da neke igračice odlaze, druge dolaze. Također je normalno da se neke igračice ponovno vraćaju u reprezentaciju, ne bih od toga radila nikakvu dramu, niti bih se željela vraćati u prošlost. To je u sportu normalna pojava, objasnila je nekadašnja igračica Lokomotive koja je preko tople Španjolske došla do hladne Danske. Upravo Dankinje su protivnice Hrvatskoj u kvalifikacijskoj utakmici, a Maida Arslanagić zasigurno je najbolji sugovornik na temu Dankinja.

- Reprezentacija je pokazala da može puno na SP-u u Brazilu, pratila sam cure i navijala za njih. S nekim igračicama sam igrala godinama i emotivno sam doživljavala svaku njihovu pobjedu i poraz. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i sigurno se možemo nositi s Danskom. Činjenica je da su one brže, a najgore što nam se može dogoditi su tehničke greške iz kojih one odlaze u munjevite polukontre i konte. Ne možemo trkački odgovoriti na njihovu igru, moramo im nametnuti sporu igru, uspavati ih. Također moram napomenuti da bi za utakmicu ključno moglo biti sprječavanje njihove tranzicije iz obrane u napad. Ako uspijemo po poluvremenu tri, četiri puta spriječiti njihove kontranapade onda smo napravili veliki posao, rekla je Arslanagić koja igra sjajno u Danskoj. Njezin klub trenutno se nalazi u četvrtfinalu EHF kupa u kojem je u prvoj utakmici razvalio Bayer Leverkusen s čak deset pogodaka razlike. Maida je bila najefikasnija u toj utakmici s devet postignutih pogodaka.

Prva kvalifikacijska utakmica na rasporedu je 21.ožujka u Rijeci, u slučaju pobjede ona druga u Danskoj prema svemu sudeći će biti prijateljskog karaktera. U Rijeci se odlučuje, na  Centru Zamet Hrvatska mora pobijediti.

- Iskreno obožavam Rijeku, volim je, to je moj drugi grad, kao iz topa je odgovorila Maida Arslanagić te nastavila:

- Jednim dijelom sam tamo doma, tamo je i moja kuma Sandra Stojković. Rijeka se i prijašnjih godina pokazala kao odličan domaćin, a vjerujem da će tako biti i ovoga puta. Drago mi je što ću povratničku utakmicu za reprezentaciju odigrati upravo u Rijeci i jedva čekam da utakmica počne. Ako smijem, iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve gledatelje da se u što većem broju odazovu na utakmicu Hrvatska – Danska te da budu naš osmi igrač, radujem se sjajnoj atmosferi, i pobjedi naravno, zaključila je Maida Arslanagić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.