Luka Cindrić igra kao Leo Messi, Lino Červar kaže da se reprezentacija u Splitu osjeća kao Hajduk

Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. 00:10 Napisao/la  SC

On je najbolji rukometaš na svijetu. Sve vidi, sve stiže i dokazat će vam da se u rukometu danas ne pobjeđuje samo na snagu, rekao je Ivano Balić o Cindriću

Luka Cindrić
Luka Cindrić

 

Lino Červar bio je zadovoljan pobjedom protiv Islanda i atmosferom u Splitu.

- Htio bih čestitati svim igračima, stvarno smo djelovali kao tim, nemam riječi kako da zahvalim splitskoj publici. Čak su nam nogometna i vaterpolo reprezentacija zaželjele sreću. Hvala svima na ovom zajedništvu, to je ono što sam tražio. Upravo je fantastično kako su nas Splićani primili, sada osjećamo da smo u ovom gradu voljeni poput Hajduka. Island je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali je Hrvatska u drugom dijelu, pogotovu na početku, bila fenomenalna. U napadu smo igrali "sedam na šest", obrana je bila neprobojna, a ono što je prošlo obranio je Stevanović, koji je točno znao što treba raditi. A u prvom dijeli smo imali Cindrića, skromnog dečka s dva srca koji je dokaz da u sportu nije bitno odakle si i koliko si visok, već što si u stanju pružiti na terenu. A Luka će biti još bolji, vidjet ćete. Nažalost, ovo je tek druga stepenica prema cilju, čeka nas još puno stepenica. Ponosan sam na igrače, dišu jedan za drugoga, upozoravam opet da je ovo tek početak, ali drži nas ta ljubav i odlični odnos u momčadi, rekao je Červar i najavio utakmicu protiv Švedske:

- Ima još toga za popraviti, prvo treba rasporediti snage. Moramo biti spremni na sve, ne smijemo primiti lagane golove. Moramo se mudrije braniti. Bit će teško protiv Švedske, brzo se trebamo vraćati u obranu... Još jednom se zahvaljujem publici i molim da nas pogura do Zagreba s četiri boda u džepu, zaključio je Červar.

Najbolji igrač bio je Luka Cindrić, koji je opravdao očekivanja i dostojno zamijenio kapetana Domagoja Duvnjaka.

- On je najbolji rukometaš na svijetu. Sve vidi, sve stiže i dokazat će vam da se u rukometu danas ne pobjeđuje samo na snagu, rekao je Ivano Balić o Cindriću.

- Luka je jedan Messi. Ne bih htio da se umisli. Vukao je dečko uz Stepančića i u prvom dijelu, kada smo imali malih problema u obrani. U 6-0 stajali smo malo široko, Island je to koristio. Kasnije smo stali u 5:1 i odigrali smo stvarno dobro. Stivi je kupio sve, svaka čast. Čvrsto smo na zemlji, naravno da ne razmišaljmo da je cilj proći skupinu. Domaćini smo, idemo dalje. Riješili smo Srbe, riješili smo Island, sada se spremamo najjače za Švedsku, rekao je Jakov Gojun.

- Bilo je predivno. Čestitao bih dečkima. Ušli smo malo u grču, nedostajalo je gustoće u obrani, ali zgusnuli smo redove, postavili čvrstu 5:1 obranu koju smo dobro uigrali. Bilo je teško zabijati na čvrstu obranu Islandu, ali dobro smo se spremili. Momčad je igrač utakmice, rekao je Cindrić, koji je ovako prokomentirao Gojunovu usporedbu s Messijem.

- Pitajte njega što je mislio, valjda ima veze s brzinom, kazao je Cindrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.