Lino Červar: Znam da smo favoriti, zabrinut sam jer se podcjenjuje protivnike

Ponedjeljak, 22. listopada 2018. 19:02 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči puta u Osijek gdje će se pripremati za kvalifikacijske oglede za Europsko prvenstvo 2020. protiv Švicarske (25. 10., 20:15, Osijek) i Belgije (28. 10., 15:45, Leuven).

Izbornik Lino Červar potvrdio je ulogu favorita u ovim susretima, ali i naglasio kako se protivnik ne smije podcijeniti:

- Pred nama je treći zadatak ove godine. Kad se prisjetimo igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje smo osigurali. Nakon toga smo išli na Mediteranske igre u Tarragonu gdje smo napravili veliko iznenađenje i osvojili zlatnu medalju nakon 14 godina. Sad imamo treći zadatak, a to je osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020. Naravno da sam zadovoljan s prva dva ispunjena zadatka i sada je pred nama ovaj treći. Želim odmah reći da će to biti dosta teško. Znam da smo mi na papiru favoriti i od toga ne bježimo, ali sam zabrinut jer s podcjenjuje protivnike. Mislim da su Švicarska i Belgija respektabilne reprezentacije. Švicarska je već jednom pobijedila u kvalifikacijama Norvešku koja doprvak svijeta. Vratio im se Andre Schmid i znamo koliko im to znači. Moramo očekivati napad 7 na 6 i za to se moramo spremiti. Odmah unaprijed moram reći, a to ću reći i igračima, da moramo pristupiti krajnje oprezno i moramo dati sve od sebe da utakmicu riješimo. Nakon toga ćemo razmišljati o Belgiji koju je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Francuska dva puta jako tijesno pobijedila, kaže Červar.

Popis igrača:
1. Marin Šego – MOL-Pick Szeged
2. Mate Šunjić – US Ivry Handball
3. Manuel Štrlek – Telekom Veszprem
4. David Mandić – RK PPD Zagreb
5. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
6. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
7. Željko Musa - SC Magdeburg
8. Kristian Bećiri - RK Celje Pivovarna Laško
9. Marin Šipić - RK Nexe
10. Damir Bičanić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
13. Luka Cindrić – PGE Vive Kielce
14. Igor Karačić – RK Vardar
15. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
16. Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
17. Ivan Martinović - VfL Gummersbach
18. Alen Blažević – MOL-Pick Szeged

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.