SP 2021 Lino Červar zaobišao presicu, Hrvoje Horvat i Marino Marić najavili Dansku

Nedjelja, 24. siječnja 2021. 12:53 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar nije se službeno oglasio u najavi utakmice protiv Danske!

Izbornik je podnio ostavku nakon poraza od Argentine, utakmicu protiv Danske najavili su Červarov pomoćnik Hrvoje Horvat i pivot Marino Marić:

- Razgovarao sam s Linom, prvenstvo još nije gotovo, nema vremena za kukanje i očajavanje. Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme, naglasio je Horvat.

- Sigurno nakon onog mučenja na terenu nije lagano ući u novi dan. Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali prerano je da podvlačimo crtu. No puno puta smo se znali izvući. Htio bih naglasiti: kroz cijeli turnir je postojala želja i htijenje, to se vidi po obrani. U napadu jednostavno nije bilo dovoljno kvalitete, ekipa je svjesna da smo podbacili, ali što je tu je, moramo skupiti glave. Trebamo ostati pozitivni i uzdignute glave ući u utakmicu s Danskom. Čeka nas jedna od najboljih momčadi prvenstva, prije svega se treba napadački poboljšati, moramo spriječiti tranziciju, imati fanatično vraćanje u obrani, kao da se borimo za život i igrati na rubu incidenta. Napraviti ratnu atmosferu. Igrači vjeruju u prolazak. Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji. Uvukla se nervoza, fali samopouzdanja, sigurno igra i ulogu što su nam srednji vanjski u zdravstvenim problemima. Pravi napad kreće od srednjeg vanjskog. Svaki dan se borimo s takvim zdravstvenim problemima, teško je tako standardizirati napad. Sve je to usko povezano, rekao je Horvat u najavi utakmice.

- Svi smo profesionalci i volimo ovo što radimo, prije svega nas drži ljubav prema reprezentaciji i da donesemo veselje nama i svima koji prate. Izbornik je tako reagirao, svi smo mi ljudi i možemo tražiti opravdanja. Ja mislim da smo svi kao kolektiv podbacili. Nema smisla da se bavim takvim pričama kao igrač. Što će se događati dalje to je na izborniku. Svjesni smo da imamo još jednu šansu. Vi mediji to pratite i normalno je da ćete se vezat na sve izjave. No isto znamo kakav je mentalitet, kada je super, sve ide super, a kada ne ide, onda smo najgori. Svi moramo prihvatiti odgovornost za poraz. Ja bih volio da nas vi novinari zgazite, a da mi uđemo u četvrtfinale. Mislio sam da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Problem cijele utakmice je bio naš napad. Ako zabiješ Argentini 10 golova, to je premalo. Nismo isti igrači kada krene takav stres i panika. Dogodi se blokada koju ne znam objasniti, jednostavno smo zakazali u napadu, nedostajalo nam je akcija i šuteva izvana. Probali smo razbiti zonu, ali nije išlo. Možda i ja sada pričam neke gluposti, ali to je moje viđenje, kazao je Marić.

HRS se nije službeno oglasio u vezi Červarove ostavke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.