Lino Červar zadovoljan, testovi na koronavirus kod svih rukometaša negativni

Nedjelja, 03. siječnja 2021. 13:49 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

Hrvatska muška seniorska reprezentacija počela je prije dva dana pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 13. – 31. siječnja 2021. godine održati u Egiptu.

Nakon dvostrukog testiranja koje su obavili, najprije antigenskog u ranu zoru u  Zagrebu, a zatim i onog PCR u Poreču, sjajna je vijest da su svi negativni.

Zato se od prvog dana pod vodstvom izbornika Line Červara, u dvorani Hotela Diamant radi punom parom.

Kao što je poznato, izbornik je na pripreme pozvao 21 igrača, u Egipat će ih putovati 20.

Kako je vremena jako malo, jer se tijekom priprema moraju odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom (5. siječnja u Poreču u 17:15 sati, a uzvrat 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu), radi se paralelno na podizanju i ujednačavanje tjelesne spreme, ali i taktičke varijante.

Ako je dopušteno suditi prema raspoloženju izbornika Line Červara on je za sada jako zadovoljan onim što vidi.

- Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogenizirani i to je ono najbitnije. A ono drugo, imamo nedostataka kao što znate, Karačić se liječi, Štrlek će danas početi raditi s nama. Ali ono najbitnije, ne nedostaje nam ambicije i želje za pobjedom. Mogu obećati da oni koji budu igrali će dati sve od sebe, to je naša tradicionalna vrijednost. Fokusirani smo već na Japan i Katar prije svega, znamo da će nam to biti teške utakmice, iako neki pokušavaju progurati da će to biti lagane utakmice. Sigurno da već sad svi analiziramo jedni druge, kaže Lino Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.