EHF Euro Cup: Červar zadovoljan, hrvatski rukometaši u Poreču svladali Španjolce

Utorak, 05. siječnja 2021. 18:48 Napisao/la  SC

Probali smo sve igrače, mijenjali postave, bilo je dobrih trenutaka, bilo je onih koje moramo ispraviti. Nismo sve pokazali, ali nisu vjerojatno niti Španjolci, rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik

Lino Červar s hrvatskim rukometašima tijekom minute odmora
Lino Červar s hrvatskim rukometašima tijekom minute odmora

EHF EURO CUP, 2. KOLO

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 31:28 (17:14)

Dvorana Žatika. Bez gledatelja.

Suci: Brkić, Jusufhodžić (Austrija).

HRVATSKA: Horvat 1, Ćupić 3, Šunjić, Kević 2, Musa 2, Duvnjak 3, Martinović 2, Pešić, Marić 2, Šebetić 4, Cindrić 5, Mamić, Mihić, Mandić 5, Šipić 1, Jaganjac 1.

ŠPANJOLSKA: Sarmiento, Entrerrios 3, Canellas 2, Maqueda 4, Morros de Argilla, Figueras 1, Corrales, Perez de Vargas, Goni, A. Dušebajev 6, Arino 2, Sole 1, Fernandez 4, D. Dušebajev 2, Gomez 2, Marchan 1.

Isključenja: Hrvatska 10, Španjolska 2 minute. Sedmerci: Hrvatska 2 (1), Španjolska 2 (2).

Hrvatska muška rukometna reprzentacija ostvarila je i drugu pobjedu u EHF Cupu, nakon Mađarske u Osijeku izabranici Line Červara bili su bolji i od Španjolske u Poreču.

Ova je utakmica bila svojevrsna repriza finala Europskog prvenstva odigranog u Stockholmu kada su Španjolci slavili 22:20, za razliku od te utakmice u ovoj su se obrane odigrale nešto neformalnije, a u napadu su obje reprezentacije bile kud i kamo učinkovitije.

Objema reprezentacijama, koje će se iznova susresti već 9. siječnja u Madridu, ova je utakmica prvenstveno služila kao priprema za skorašnji nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Inače, Španjolci su u Poreč došli s najjačim mogućim sastavom, za razliku od Jordija Ribere Lino Červar na drugoj strani nije mogao računati na Igora Karačića i Luku Stepančića.

No, to se na igri hrvatske vrste nije osjetilo, razigrani „kauboji“, Čeravarovi izabranici vrata pobjede odškrinuli su furioznim otvaranjem drugog dijela, u 35. minuti Hrvatska je imala 20:15, prvo je Mandić poentirao nakon odlične obrambene reakcije Ćupića, onda je i Cindrić bio precizan nakon što Španjolci nisu uspjeli iskoristiti brzog centra.

I tih pet pogodaka prednosti uglavnom se održavalo do kraja utakmice, odnosno do same završnice kada su gosti dvije minute prije kraja utakmice došli na dva gola zaostatka (29;27).

- Rezultat neće biti u prvom planu, izjavio je hrvatski izbornik uoči utakmice protiv Španjolaca i tako je vodio momčad, budući da je ova utakmica stavljena u funkciju priprema za Svjetsko prvenstvo svi igrači su dobili priliku odigrati pokoju minutu.

- Da, probali smo sve igrače, mijenjali postave, bilo je dobrih trenutaka, bilo je onih koje moramo ispraviti. Nismo sve pokazali, ali nisu vjerojatno niti Španjolci. Pobjeda je uvijek dobro došla, nama je obrana jača strana, ali budući da smo puno rotirali nismo to baš najbolje odradili, ali znamo što hoćemo, obrana mora biti pokretljivija, koncentracija mora biti bolja, malo smo žurili u pojedinim trenucima. Zadovoljan sam, slijedi nam utakmica u Madridu i onda se spremamo za Egipat, izjavio je Lino Červar, nakon utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.