Lino Červar poručio svima koji imaju nešto protiv njega da neće dugo ostati izbornik

Utorak, 22. siječnja 2019. 16:00 Napisao/la  SC

U našoj zemlji se čekaju neki porazi da bi se igrače, ali prije svega mene kritiziralo, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije dan nakon poraza od Njemačke

Lino Červar
Lino Červar

 

Lino Červar nije promijenio nije ublažio stavove dan nakon poraza od Njemačke, izbornik hrvatske reprezentacije opet je ponovio da su suci najveći krivci za poraz:

- Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak i domaćini i kazali su da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od strane sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primjetili detalj iz 6. minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu, kazao je Červar za Hinu.

O utakmici protiv Francuske kazao je sljedeće:

- U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, pored teškog rasporeda, i ozljeda Cindrića. Franuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti, tako da danas nema treninga. Trebali bi osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani s povratkom Nikola Karabatića koji im puno znači, bez obzira što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke, govori Červar.

U razgovoru za RTL izbornik je rekao da uskoro odlazi:

- Rekao sam da ću na čelu reprezentacije biti još kratko. Svi koji imaju nešto protiv mene, ne trebaju se sekirati, jer neću dugo ostati. Sigurno ću otići narednu godinu. Žrtvovao sam se i radio. Ponekad sam bio protiv struje, ali to je moj život. Nije mi žao. Radio sam 45 godina i prenosio znanje mladima. Nisam savršen. Tvrdoglav sam, trener mora biti tvrdoglav. Opirem se svima, ne bojim se nikoga, rekao je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.