LINO ČERVAR Pokazali smo da je momčad uvijek najbolji igrač

Subota, 11. siječnja 2020. 18:23 Napisao/la  SC

Velika zahvalnost navijačima, osjećali smo se kao da igramo u Hrvatskoj, došlo je puno mojih prijatelja, kaže Igor Karačić

Lino Červar
Lino Červar

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila (31:23) Bjelorusiju u drugoj utakmici na EP-u, pred oko 5 tisuća hrvatskih navijača u Grazu naša je reprezentacija odigrala jako dobru utakmicu:

- Što da vam kažem, sve ste vidjeli. Čestitke igračima. Dugo nismo ovako dobro igrali, uživao sam gledajući igrače. Ne znam koliko bih ih hvalio, ne smijemo se previše uzvisiti u ovoj pobjedi. Turnir je turnir, odmah se moramo pripremati za iduću utakmicu, ništa nije gotovo iako je ovo bila bitna utakmica za nas. Dug je put, imamo još puno posla. Naježio sam se zbog ovih naših navijača. To je bilo neviđeno, toliko zadovoljstva i sreće. Ne mogu ostati ravnodušan na takvu podršku, bilo je prekrasno. Hvala svima, ovo je za njih. Malo bi bilo bahato reći da sam znao da ćemo pobijediti, ali znao sam da ćemo igrati dobro. Nisam znao koliko ćemo dobro igrati, stvarno sam uživao u igri. Držali smo se dogovora, obrana je bila jaka, spustili smo ih na deset golova u prvom poluvremenu, oni inače zabijaju preko trideset golova. Igrali smo mudro u napadu iako se onakve crne rupe kao u prvom poluvremenu ne smiju događati, bit će još teških iskušenja. Nije ne zabrinulo, jer se vidjelo da igrači znaju što rade. Jako dobro smo se pripremili i analizirali Bjelorusiju. Držali smo se plana od prve do zadnje minute. Odlično smo ih zatvorili, njihovi glavni igrači nisu uopće mogli doći do izražaja. Pokazali smo da kolektivnom igrom možemo puno napraviti, momčad je uvijek najbolji igrač što su naši igrači danas pokazali. Neću nikoga posebni isticati, svi su dali svoj obol, rekao je izbornik Lino Červar koji je imao priliku razigrati cijelu momčad:

- Kada je ishod utakmice bio jasan, dali smo priliku igračima koji manje igraju. Sviđa mi se kako su stariji i iskusniji igrači bodrili mlađe igrače, to treba njegovati, naglašava Červar.

- Velika zahvalnost navijačima, osjećali smo se kao da igramo u Hrvatskoj, došlo je puno mojih prijatelja. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, od prve minute poštovali smo dogovor, moram pohvaliti suigrače, sve njihove glavne zatvrorili smo u obrani s Duvnjakom naprijed, ovakva obrana treba krasiti našu reprezentaciju, na taj način možemo zabijati lake golove. Ova pobjeda može značiti puno, samopouzdanje se diže, dug je put do kraja, za sada sam zadovoljan kako idemo naprijed. U sljedeću utakmicu moramo ući maksimalno oprezni, moramo protiv Srbije pokazati tko je Hrvatska. Ako ne budemo koncentrirani, uvijek se mogu dogoditi neke gluposti. Imamo dobrih mladih igrača, koji su iskoristili svoju šansu, treba nam mlada krv, rekao je najbolji igrač utakmice Igor Karačić.

- Prvo moram istaknuti fenomenalnu atmosferu, dvoranu punu crveno-bijelih kockica, zahvalio bi se na podršci. Misli dasmo odigrali dobru utakmicu, jako smo dobro otvorili susret, poveli 7:2 pa upali u crnu rupu tijekom koje se Bjelorusija vratila u igru. Opat smo nakon toga odigrali onako kao što smo se dogovorili, odlično smo igrali u obrani, imali smo prilike za puno kontri i polukontri, mislim da smo zasluženo pobijedili. Ovo je naša obrana, dobro smo funkcionirali, dobro smo proučili igru Bjelorusije, mislim da smo samo dva, tri gola primili nakon njihovih prolaza. Skidam kapu dečkima! ovo je tek druga utakmica, u ponedjeljak nas čeka Srbija, kaže kapetan Domagoj Duvnjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.