LINO ČERVAR Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli svijet, ovo je legalizacija lopovluka!

Ponedjeljak, 21. siječnja 2019. 23:50 Napisao/la  SC

Iza mene stoji 45 godina rada i zato moram dići glas. Nemojte misliti da sam nervozan, meni je krivo zbog dečki, zaslužili su pobjedu, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar pronašao je razlog zbog kojega je Hrvatska izgubila (21:22) od Njemačke utakmicu nakon koje izgubila šansu igrati za medalje:

- Išlo je nama išlo, ali suci nisu dozvolili, ovo je jedna pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet! Ovo nije prvi puta. Mi smo zaslužili pobjedu, ovo treba jasno reći, ne mogu suci amateri suditi ovakvu utakmicu... Nama oduzeti pobjedu, oteti nam je iz ruke! Mi smo ih nadigrali, ovo je nedopustivo. Treba dignuti glas. Ne smijemo dozvoliti da se nama manipulira i krade nas javno. Znamo što se radi, tu se manipulira reprezentacija i tu Olimpijski komitet treba reagirati. Krađa samo takva, uzeli su nam čistu pobjedu. Ovo danas je jasna krađa, a ne smiju nam to raditi. Ovo je problem rukometnog sporta i s time se treba prekinuti. Sad se slavi ovakva pobjeda, to nije pošteno, ove suce treba eliminirati iz sudačke organizacije. Ja se ne ljutim na Nijemce, već na suce. Treba dići glas, moramo dići glas. Tretiraju nas kao da smo nitko i ništa. Ovo je lopovluk. Stojim iza ovih riječi. Ako ovi suci nisu diskvalificirani... Ovo je legalizacija lopovluka. Gdje je poštenje, gdje je nestalo? Kakvo je ovo Svjetsko prvenstvo. Olimpijska povelja kaže da smo svi isti i svi imamo iste uvjete. Pogledajte kriterij... ovo je strašno. Moramo ići dalje. Žao mi je dečki, moramo ići dalje. Ja sam na kraju svoje karijere. Bio sam na 17 velikih natjecanja i odgovorno tvrdim da su nam oteli tri prvenstva - 2008., 2009. i 2010. Moramo se boriti protiv nepravde. Iza mene stoji 45 godina rada i zato moram dići glas. Nemojte misliti da sam nervozan, meni je krivo zbog dečki, zaslužili su pobjedu pred 20 tisuća ljudi. Važnije je biti čovjek, a Danci danas nisu bili pošteni, vapio je Červar u kamere RTL-a.

- Nemoćan si kad te ovako manipuliraju. Pazite, ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Ovako nas vrijeđa kraj zdravih očiju. Ti suci će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi. Tu će se odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre, a ovime je pogažena Olimpijska povelja koja kaže da smo svi isti, i veliki i mali. Moramo ići dalje. Žao mi je dečkiju koji su mladi i trebali bi vidjeti da se njihov trud nagrađuje. Ja sam na kraju svoje karijere, bio sam na 17 velikih natjecanja i odgovorno tvrdim da su nam ukrali tri velika natjecanja, kazao je Červar.

Slično kao Červar govorio je Igor Vori, dok se igrači  nisu  vadili na suđenje koje je do završnice bilo jako dobro.

- Ono se ne sudi minutu prije kraja, kratko je prokomentirao Domagoj Duvnjak koji se nije htio upuštati u detaljnije analize.

Činjenica je da su danski suci u zadnjih pet minuta kriterijom postali naklonjeni domaćinu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.