Lino Červar objavio popis za drugi krug priprema za SP bez Igora Karačića

Srijeda, 30. prosinca 2020. 14:08 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača za drugi krug priprema za Svjetsko prvenstvo 2021. godine, koje će se održati od 13. – 31. siječnja u Egiptu.

Na njemu se nalazi 21 igrač, a IHF je dopustio savezima da mogu staviti na popis i u Egipat dovesti 20 igrača.

Na popisu nema Igora Karačića, kojega muči ozljeda „pubisa“ i on će nastaviti svoj oporavak u Mostaru i Zagrebu sljedećih nekoliko dana i ako se oporavi na vrijeme, stavit će se na raspolaganje reprezentaciji.

Inače, Igor Karačić se nalazi na osnovnom popisu 35 igrača koje je Lino Červar prijavio  za Svjetsko prvenstvo i može se priključiti reprezentaciji u svakom trenutku bez  problema.

- Već mjesec dana imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom, na neki način izbjegli smo operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu. Trenutno se nalazim u Mostaru sa svojim trenerima i fizioterapeutima i radimo sve da ubrzamo moj oporavak, da napravimo dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ćemo sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo. Lijep pozdrav!“

Inače, reprezentacija će se okupiti u Zagrebu na Novu godinu u 8.30 sati i nakon testiranja krenuti u Poreč na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo.

U sklopu tih priprema reprezentacija će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom, 5. siječnja u Poreču u 17.15 sati, te 9. siječnja u Madridu 18.00 sati.

Nakon toga, reprezentacija se nakratko vraća u Zagreb i već 12. siječnja leti za Alexandriju, gdje će igrati susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Popis za drugi krug priprema: Marin Šego, Ivan Pešić, Mate Šunjić, Ivan Ćupić, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, David Mandić, Željko Musa, Marino Marić, Ilija Brozović, Marin Šipić, Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Janko Kević, Marko Mamić, Halil Jaganjac, Ivan Martinović, Šime Ivić, Luka Šebetić, Josip Vekić i Josip Šarac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.