LINO ČERVAR

Nikad nisam dobio toliko uvreda

Subota, 20. siječnja 2018. 23:16 Napisao/la  SC

Jako sam osjetljiv na uvrede,  kaže izbornik

Lino Červar
Lino Červar

 Lino Červar pobjedu protiv Norveške nije proživljavao euforično, izbornik hrvatske reprezentacije ne krije da su ga pogodile neprimjerene riječi nakon poraza od Švedske i pobjede protiv Bjelorusuje.

- Nikad u mojoj zemlji nisam dobio toliko uvreda kao u zadnjih nekoliko dana. To mi rade cijelu karijeru, to je kod nas normalno i to je jako nisko. Ni ja nisam svetac i ja griješim, ali treba biti dostojanstva. No, jako sam osjetljiv na uvrede. To je žalosno i tužno. Nije dobro da se tako ponašamo, očekujem da ćemo kao društvo biti bolji. Dobrota se treba učiti i prakticirati svaki dan. Kao osoba sam strašno povrijeđen, priznao je Červar.

Što se utakmice protiv Norveške tiče, Červar kaže sljedeće:

- Igrali smo jedan moderan rukomet, obrana je bila granitna i napravilo smo ono najvažnije - zaustavili njihovu napadačku tranziciju. Moram se zahvaliti i publici. Netko je mislio da u Zagrebu nećemo imati publiku kao u Splitu, ali ja sam znao da hoćemo. No, i igrači su ih na to natjerali i oni su najveći junaci. Svi, od golmana do zadnjeg igrača i hvala im na tome, ali i Norvežanima na fer i korektnoj igri. Ne smijemo pasti u euforiju, moramo ostati stajati čvrsto na zemlji. Ovo je bila velika pobjeda, ali ništa mi još nismo napravili. Ovakva fantastična večer nas ohrabruje, ali ponavljam, ništa mi još nismo napravili. Slavili smo protiv sjajne reprezentacije koju ja osobno cijenim i obožavam, a znao sam da će biti teško. Moja ekipa je igrala sjajnu obranu, a iz te obrane je došao i raznovrstan napada, u kojem smo imali 71 posto uspješnosti, što je odličan postotak. Stvarno smo igrali moderan rukomet i pokazali da još nismo gotovi. Ne moram ni naglašavati koliko nam nedostaje vođa poput Duvnjaka, Norveška ima Sagosena, a Francuska Nikolu Karabatića. Pitam se kako bi oni prolazili bez njih, zaključio je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.