ČERVAR O ŠTRLEKU

Znači, mi smo smeće!? Mi ništa ne vrijedimo!

Nedjelja, 19. siječnja 2020. 12:58 Napisao/la  SC

Nemojte mi to gurati, kaže izbornik

Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar dan nakon pobjede protiv Njemačke opet je novinarima odgovarao na pitanja o Manuelu Štrleku, koji je otkazao nastuo na Europskom prvenstvu:

- Očitovao sam se o tome i nije mi jasno čemu takvo pitanje. Poštujem vas, pomogli ste nam da budemo snažniji, ali ja sam o tome sve rekao kao što su rekli čelnici u Savezu. Ja volim Štrleka, ja sam ga uveo 2008. godine u reprezentaciju i jako mi je krivo što nije s nama. Razgovarao sam s njim dva, tri puta, jako mi je teško palo njegovo otkazivanje, ali to je isključivo bila njegova odluka. To je mene strašno pogodilo i danas mi je to žao. Postavite se u moju ulogu. Ne mogu ja usred Europskog prvenstva svaki dan govoriti o Štrleku! To je nepravedno prema Mandiću. Pa Mandić je jučer odlično odigrao, ljudi moji. Moramo se poštivati. Mi u Hrvatskoj se ne poštujemo. Ja Štrleka opet želim vidjeti u reprezentaciji, volio bih da se to sve sredi i svima nam je žao što nije s nama, teško nam je pala ta njegova odluka. Ali što da radim, pa nemam druge igrača od ovih ovdje! Moram poštivati ostale reprezentativce, zašto da se sada bavim sa Štrlekom, a ne s njima, kazao je emotivni Červar i povisio tenzije:

- Tko smo mi? Znači, mi smo smeće? Mi ništa ne vrijedimo? Ostali će tako misliti, ja ne smijem. Nemojte mi to gurati! Ja sam svoje rekao, Štrlek je svoje rekao, meni je žao, ja bih želio da se to riješi!, naglasio je Červar i prokomentirao izjavu Zorana Gobca, koji tvrdi da je Štrlek zauvijek otpisan:

- Razumio sam gospodina Gopca da je tako to rekao, poštivajući pravilnik koji kaže da onaj tko je otkazao reprezentaciji snosi takve posljedice. Postoji i procedura, Štrlek se može žaliti, to će se analizirati. I nije to konačno, ali mora postajati procedura. Mislim da je to u redu i da nitko protiv njega osobno nema ništa. Ja sam iskren, nisam spavao zbog toga. Išao sam i kod njega u Veszprem, postojala je dobra volja i to nitko nama u Savezu ne može spočitnuti, zaključio je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.