Lino Červar: Možda su nas zavarale dvije pobjede iako sam upozoravao na to

Srijeda, 17. siječnja 2018. 00:29 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 Lino Červar nije mogao pronaći ni jedan valjani razlog za onakav podbačaj u porazu (31:35) od Švedske. Hrvatska reprezentacija odigrala nedopustivo slabu obranu, što znači da je zakazala u pristupu:

- Zaslužena pobjeda Švedske, nadigrali su nas, to je činjenica. Imali smo loš dan, loš ulaz u utakmicu. Naša obrana je bila propusna, najslabija do sada. Bez obrane ne možemo govoriti o dobroj igri. Pokušali smo sve vrste obrane, ali nismo uspjeli naći pravi ritam. Tek smo pred kraj uspjeli nešto uštimati, ali bilo je kasno. Možda su nas zavarale te dvije pobjede iako sam upozoravao na to. Jako mi je žao zbog Splita koji je fantastično organizirao ovaj turnir. Znali smo da ćemo imati problema u napadu. Ukočili su Cindrića, igrali su pokretljivu gustu zonu, kazao je Červar.

Vratari su bili slabi, razmišljate li o povratku Alilovića?

- Ne bih nikoga označio kao krivca, možda nisu imali dan, ali kada se izgubi svi su krivi. Ne bi upirao prstom u nijednog igrača. Alilović nije maknut za cijelo prvenstvo, možemo napraviti još promjena, imamo 22 igrača na raspolaganju. Nisam bio euforičan nakon pobjeda, tako ni sada ne treba gledati tragično. Moramo se mobilizirati, koristim priliku da nas i u Zagrebu gledatelji dođu bodriti. Ovo nam je lekcija, ne volim gubiti, ali nipošto se ne predajemo, zaključio je Červar.

- Obrana nije bila na svom nivou, nismo bili na zadatku. Lako su dolazili do zicera. Baš sam govorio prije nekoliko dana da će nas bolje ekipe kazniti nakon što nam se Island vratio u nekoliko minuta s minus tri. Moramo ispraviti ovo u narednim utakmicama, ali put će biti jako težak. Glavu gore i idemo po polufinale, rekao je Igor Karačić, strijelac četiri pogotka u teškom porazu.

Dvojica vratara ništa nisu obranili iako statistički nisu bili puno slabiji od švedskih kolega:

- Razočaran sam jako. Oni su nam zabijali iz svih pozicija, s devet metara, iz pozicije pivota, a nekoliko lopti je ušlo u gol i od bloka. Nismo bili dobri, a njima je sve ulazilo. Žao mi je navijača, izjavio je Ivan Pešić.

Ivan Stevanović ljuto je projurio kraj novinara bez izjava.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.