Lino Červar, legendarni rukometni trener opet preuzima hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Srijeda, 08. ožujka 2017. 12:21 Napisao/la  SC

''Mago di Umago'' je u prvom mandatu na klupi Kauboja bio od 2002. do 2010. godine.

Kako su najavili Lino Červar i čelnici HRS-a, danas je priča o povratku trofejnog trenera na hrvatsku klupu dobila svoje konačne konture.

Što je Červar dogovorio s Makedoncima, tajna je, a HRS će tražiti vjerojatno čistu situaciju za stopostotnu posvećenost reprezentaciji uoči Eura 2018, kojem smo domaćini.

Červar je u utorak u Našicama odigrao najvjerojatnije posljednju utakmicu SEHA sezone s Metalurgom.

Nakon današnjeg sastanka s dopredsjednikom HRS-a Zoranom Gobcem stigla je i najkonkretnija potvrda će Červar biti taj, iako ćemo na službenu potvrdu pričekati još desetak dana.

- Pregovori idu u dobrom smjeru i za desetak dana ćemo objaviti ime novog hrvatskog izbornika, rekao je Zoran Gobac nakon sastanka, dok je Červar samo znakovito ustvrdio:

- Slažem se sa svime što je rekao Gobac.

Ostao je zapravo samo jedan problem, a to je što bezbolniji, korektni rastanak s makedonskom reprezentacijom.

Červar i dalje ima obveze u Makedoniji, reprezentacija ima kvalifikacije za EURO 2018. u petom i šestom mjesecu ove godine, a nema novog izbornika.

Červar se na najdražu klupu vraća nakon sedam godina i ima nešto manje od godinu dana da pripremi Kauboje za osvajanje medalje na Europskom prvenstvu koje se u siječnju sljedeće godine održava u Hrvatskoj.

''Mago di Umago'' je u prvom mandatu na klupi Kauboja bio od 2002. do 2010. godine.

Zaslužan je za preporod hrvatskog rukometa i stvaranje generacije predvođene Ivanom Balićem i Petrom Metličićem koja je godinu nakon njegovog dolaska prvi i jedini put u svojoj povijesti osvojila svjetsko zlato.

Godinu kasnije naši su rukometaši po drugi put u povijesti postali olimpijski pobjednici na OI u Ateni 2004. godine.

Novo svjetsko finale igrali su 2005., a još jedno srebro sa SP-a Červar je osvojio 2009. u Hrvatskoj.

Uz te četiri medalje, Červarova Hrvatska osvojila je i dva uzastopna srebra na EP-ima 2008. i 2010.

Posljednje finale koje su hrvatski rukometaši igrali izborio je Červar, a nakon toga su krenule žetve bronci pod Golužom (3) i Babićem (1).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.