LINO ČERVAR Kad smo stisnuli zonu, okrenuli smo rezultat! Pobijedio je karakter!

Petak, 11. siječnja 2019. 20:54 Napisao/la  SC

Strepio je na tribinama i naš Niko Kovač, to je bila jedna zajednička pobjeda i bolji početak se nije mogao zamisliti, rekao je izbornik nakon pobejde prtiv Islanda

Lino Červar
Lino Červar

Hrvatski rukometaši ostvarili su prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvo protiv jednog od najtežih suparnika u skupini.

Zahvaljujući čvrstoj obrani u samoj završnici utakmice Hrvatska je pobijedila Island rezultatom 31:27.

- Znali smo da će biti teška utakmica, da ćemo samo s mentalnom snagom uspješno završiti ovu utakmicu. Dečki su više puta gubili, imali zaostatak, ali imali su mentale snage, vjerovali su u sebe i zato i čestitam! Pohvaljujem sve, ali Luka je imao veliki dan i jako mi je drago zbog njega, vrlo uspješno se predstavio na otvaranju prvenstva i baš smo to trebali. Ali ne bih htio umanjiti ničiju vrijednost, svi su da li sve od sebe. Island je bio vrlo jak protivnik, znali su da je ovo njihova šansa, da radi se o olimpijadi, ali mi moramo ostati čvrsto na tlu, sada razmišljamo o našem sljedećem protivniku Japanu, a ova pobjeda nam je dala snagu i putokaz kako dalje. Igrali smo dinamičan, brzi rukomet, dali smo mnogo golova, obrana na početku nije bila baš čvrsta, nismo ušli kako smo trebali, oni su nam prelako dolazili do gola, međutim, jeste li vidjeli, kad smo stisnuli zonu okrenuli smo rezultat. Imali smo dva gola prednosti na poluvremenu, oni su se vratili, pa smo mi opet okrenuli. Pobijedio je karakter, opet kažem - glava igra, rekao je Červar i zahvalio u Münchenu.

- Zahvalo bih se i publici, ovo je bio doživljaj, strepio je i na tribinama i naš Niko Kovač, to je bila jedna zajednička pobjeda i bolji početak se nije mogao zamisliti. Neka navijači ovako i dalje navijaju, a mi da nastavljamo dalje s ovakvom igrom. Odlazimo zadoovoljni, ali ne slavimo. Moramo bit skromni, dobili smo samopouzdanje i to je ono što hoćemo, znali smo da nećemo razočarati, zaključio je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.