LINO ČERVAR PREDSTAVLJEN

Ne znam hoće li Balić i Metličić biti suradnici

Subota, 18. ožujka 2017. 13:35 Napisao/la  SC

Bit će novih igrača,  imam nove ideje. Cilj nam je vrh europskog rukometa, poručio je Červar

Povratnik Lino Červar predstavljen je u subotu kao novi izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske.

Červar, zadnji izbornik s kojim je Hrvatska osvojila zlato na velikom natjecanju, posljednjih šest godina proveo je u Makedoniji kao trener Metalurga i izbornik makedonske reprezentacije.
 
Sada se vraća poslije sedam godina na klupu na kojoj je bio od 2002. do 2010. i na kojoj će zamijeniti Željka Babića, smijenjenog zbog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u siječnju, gdje je Hrvatska prvo protiv Norveške ispustila finale, a zatim protiv Slovenije broncu.
 
Pred Červarom je veliki izazov, jer Hrvatska je u siječnju iduće godine domaćin Europskog prvenstva.

Javnost zanima koje će igrače odabrati i tko će mu biti pomoćnici prije jedinog natjecanja na kojem Červar, zlatni s Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva, nije osvojio naslov.

- Suradnici moraju biti lojalni, moraju misliti svojom glavom, ali i da djelujemo u istom smjeru. Ne mogu prejudicirati hoće li to biti Baličić i Metličić. Znate, ja sam ipak djevica u horoskopu, pa trebam dobro razmisliti. Okupljanja su u svibnju i lipnju. Bit će novih igrača, ja imam nove ideje. Cilj nam je vrh europskog rukometa. Želim medalju što većeg sjaja, ali ako kažem nešto više od toga, zvučat ću bahato, a to nikako ne želim, rekao je izbornik Červar.
 
Riječ je nakon toga preuzeo šef hrvatskog rukometa Zoran Gobac, koji je objavio da će "team leader" i glasnogovornik reprezentacije biti Ivica Maraš.
 
Poručio je da je bivše vodstvo reprezentacije "zaslužno" što se Červar vratio.

- U Francuskoj su imali medalju u džepu, ali nisu je zadržali i da su to uspjeli, Lino ne bi bio ovdje. Čeka nas Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje s obzirom na to gdje se igra, nosi dodatni, najveći pritisak. Ovdje je sada čovjek koji je prošao i osvojio sve i koji se zna nositi s presingom koje takvo natjecanje nosi, objasnio je Gobac odluku o Červarovom angažmanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.