Lino Červar: Francuska je superiorna, moramo pronaći rješenje za njihovu obranu

Ponedjeljak, 22. siječnja 2018. 16:48 Napisao/la  SC

Stekli smo više samopouzdanja i slobode u igri što je dobro pred utakmicu protiv Francuske. Nadam se da nećemo poletjeti previsoko, kaže Marko Mamić

Marko Mamić, Lino Červar i Marino Marić
Marko Mamić, Lino Červar i Marino Marić

Lino Červar najavio je utakmicu protiv aktualnog svjetskog prvaka, Hrvatska u srijedu igra protiv Francuske:

- Francuska ima nekoliko novih igrača, ali to je reprezentacija koja imali toliki veliki broj kvalitetnih igrača. Superiorni su u svim kategorijama. To je momčad koja ima glavne motore kao što su Karabatić, Sorhaindo, Guigou, Del Potro, Abalo... to su igrači koji su su nositelji svih dosadašnjih medalja. Imaju i novu snagu koja je došla kao što su Mem i Remili. Velesila su u rukometu. Imaju iznimno jaku obranu. Gaje fizički rukomet i bit će vrlo teško s njima igrati. Moramo pronaći rješenje za njihovu modificiranu 5-1 obranu i dobro posložiti našu obranu. Na vratima nemaju Omeyera, ali Gerrard ga sjajno mijenja, kazao je Červar.

Fizičko stanje Domagoja Duvnjaka daleko je od optimalnog:

- Duvnjak je u fazi rehabilitacije i trenira pod posebnim režimom. Što se tiče ostatka momčadi, jutros smo radili u fitnesu na funkcionalnim sposobnostima, dok ćemo na večernjem treningu raditi intenzivnije na taktici. Jučer je bio dan odmora i regeneracije te smo se sastali na večeri. Dali smo do znanja da od danas kreće potpuna koncentracija i priprema za protivnika, govori izbornik.

Marko Mamić istaknuo je kako je pobjeda protiv Norveške vratila pozitivnu atmosferu:

- Stekli smo više samopouzdanja i slobode u igri što je dobro pred utakmicu protiv Francuske. Nadam se da nećemo poletjeti previsoko. Razmišljamo o Francuzima i znamo da je to utakmica koja odlučuje o nastavku turnira. Francuska se pomladila, ali okosnica je stara momčad i neće biti lako. Izuzetno su dobri i svi igrački imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Ozlijedili su im se neki igrači, ali imaju dobre zamjene. Probat ćemo doći do sigurnih šuteva i pokušat ćemo ne razbraniti njihovog vratara. Osjećam se dobro i forma je tu. Pokušavamo kao pivoti pomoći našim vanjskim igračima. Svi smo vrlo motivirani za tu Francusku, rekao je Marić.

U ponedjeljak igraju Srbija - Francuska (18.15 sati) i Bjelorusija - Švedska (20.30 sati), u srijedu igraju Srbija - Bjelorusija (16 sati), Švedska - Norveška (18.15 sati) i Hrvatska - Francuska (20.30 sati).

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalima koja su na programu u petak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.